Jobbig torsdag

Torsdag och snart helg, det behöver jag av många anledningar. Jag jobbar visserligen men endast ett fåtal timmar kommande helg. Idag har jag inte haft den bästa dagen i mitt liv direkt, märks att man haft lite väl mycket att tänka på samt gjort lite för mycket på sistone. Det började med att klockan ringde klockan fem över sju, trevligt med lite sovmorgon för en gång skull tänkte jag. Såg direkt i mobilen att jag skulle besikta bilen kl: 7, ridå ner. Trots jag dubbelkollat tre gånger och är närmare expert på planering och struktur av lite allt möjligt så lyckades jag bomma denna händelse. Hade från början bokat torsdag för visste att jag kunde då, men har tydligen sätt att jag hade bokat imorgon istället och hade därför skrivit upp på olika ställen både idag och imorgon kl: 7. Ironiskt nog så har jag bokat ny tid. Just det, kl: 7 imorgon fredag. Tur man har en fantastiskt sambo som ser till att lugna ner mig lite då och då. 

Har annars haft kommunfullmäktige och gjort en del barn och deras familjer besvikna p.g.a. omstrukturering av skolor i stan. Det sämsta att vara med och bestämma som politiker är att göra folk besvikna, ibland är det både rätt och nödvändigt ur ett längre perspektiv. Det bästa är att man kan vara med och påverka positiva saker, såsom att Hofvallen är öppen för allmänheten igen och att rullskidavgiften inte längre finns kvar p.g.a. juridiska själ ska tilläggas. Dock var den intäkten lägre än en låginkomsttagare tjänar per månad. 

En annan sak jag gjorde bort mig annars idag var när jag skulle hämta ett paket på lunchen. Jag gick nämligen till fel ombud och var inte ens nära att gå till rätt heller för den delen. Nog om det, den här bloggen ska egentligen handla om träning, och det har jag faktiskt gjort idag igen. Jag hann nästan träna en hel timme och även idag ett intervallpass inomhus. Igår SkiErg, och idag på löpband. 

Jag började med uppvärmning i fem minuter, 12,5 km/h som hastighet på bandet och 118 (61 %) i snittpuls. Det var inte mycket som sades att snittpulsen skulle bli så speciellt hög idag heller. Men där hade man faktiskt lite fel. Körde sedan sex intervaller som var sex minuter långa, med två minuter vila. Avslutade med fem minuter lugnt. Såhär såg intervallerna ut:

  • 2×6 min – lutning 5 % @ 15,8 km/h
  • 1×6 min – lutning 10 % @ 13 km/h
  • 1×6 min – lutning 10 % @ 12,8 km/h
  • 2×6 min – lutning 15 % @ 10,2 km/h

Har aldrig kört detta upplägg med 6×6 minuter, men har kört femminuter och har många gånger haft klart bättre, men har även gjort sämre insatser än vad jag gjorde idag. Kände aldrig att det gick för lätt, men tyckte ändå öppningsfarten var vad jag borde klara av. Möjligen lite för hård då jag fick gå ner lite på 4:e intervallen. Sista två lyckades jag hålla jämt i alla fall. Jag hade snittpuls i följande ordning på intervallerna: 158 (81 %) – 165 (85 %) – 170 (88 %) – 169 (87 %) – 172 (89 % – 172 (89 %). 

Hoppas och tror på en bättre fredag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *