6×5 min löpband uppför

Lyckades grilla mig själv idag ordentligt då jag körde 6×5 minuter uppför på löpband. Jag har kört detta upplägg vid tre tillfällen förut och trodde jag har lärt mig hitta en jämn och bra balans men vad fel jag hade. Nedan syns hur mina tidiga upplägg och siffror har sätt ut:

15 juli 2019

24 november 2019

Få väl säga att passet den 24:e november måste jag haft en riktigt bra dag om nu inte det löpbandet som användes var konstig eller så. Jag tycker att jag borde lärt mig hitta rätt fart men det är lurigt när man kör uppför och dagens puls var inget man kunde gå efter och något som man inte bör gå på heller, speciellt idag när den var riktigt låg. Snittpulsen låg på mellan 156 (81 %) – 168 (88 %) där 176 (91 %) var maxnoteringen. Nedan var dagens övriga siffror:

  • 2×5 min – lutning 5 % @ 16 km/h – 
  • 2×5 min – lutning 10 % @ 13,5 km/h
  • 2×5 min – lutning 15 % @ 10,5 km/h

Med facit i hand var intervallerna på 10 % @ 13,5 km/h för tuffa idag, var totalt bränd när jag skulle påbörjar sista två på den brantaste lutningen, där jag fick gå ner en hel del men kunde i alla fall åka till 11 km/h på bandet sista 15 sekunderna, alltid något. Fick hur som helst ett bra pass och gårdagens styrka känns mer än väl i de flesta musklerna i kroppen och tror att dagens intervallpass även kommer kännas imorgon. 

Förutom dagens intervallpass så var jag ledsagare i en dryg timme på förmiddagen, där vi idag åkte skejt i snöfallet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *