Intervaller i Gustavbergsbacken

Fortsätter min panikträning mot nästa veckas fjällmaraton i Åre/Vålådalen. Ska springa PPVK och ev. 100 km fjällmaran men det beror lite på. Haft en vecka med kraftig ökning av kuperat löpning, såväl slalombackar som turer på fjället. Allt för härda kroppen. Få erkänna att kroppen kändes lite sliten idag då jag skulle göra mitt sista tuffa pass inför nästa veckas utmaningar. Hade lite svårt att driva puls men gjorde det helt okej ändå.

Jag använde mina nya stavar för första gången så körde första fem vändorna med dem, varav första fyra i samma sträckning i Gustavbergsbacken. De tre sista intervallerna körde jag utan stavar, de var också de jobbigaste tyckte jag. Alla intervallerna innehöll lika många höjdmeter (90 m) men startade och avslutade dem lite varierande.

Jag har en standardrunda som jag kört i flera år i Gustavbergsbacken, som jag alltid kör med stavar, d.v.s. skidgång. Idag inget undantag men jag körde bara fyra istället för åtta som är standard för mig. Sist jag sprang i juli 2021 så hade jag 3:09 minuter i snitt uppför, då hittills bästa snittnotering. Idag hade jag faktisk 3:00 minuter blankt. So far so good. Känslan var stabil rakt igenom. Visserligen lite lättare stavar än tidigare och torr backe men lätt motvind. Generellt sätt nära perfekta förhållanden, runt 17 grader så inte för varmt heller.

Femte intervallen körde jag längs liften som faktisk var igång men ingen använde den när jag var där. Sen sist jag körde där (även det i juli 2021) så var det en del grus i början vilket gjorde det väldig svårt att ta sig upp, även med stavar. En bit från min bästa tid var jag även. Sjätte intervallen gick genom skogsdungen mellan liften och backen, d.v.s. trapporna och sen under liften. Här noterade jag tangerat PB vilket var bra men sprang utan stavar och känslan var sådär. Sjunde intervallen gick samma som när jag körde första fyra intervallerna med stavar. Ungefär samma tid också men känslan var jobbigare. Åttonde och sista intervallen gick i mitten av backen, kortaste men brantaste delen som man kan ta sig upp. Båda den sista och näst sista var jag en bit från PB men var bra mustig i benen inför dessa intervaller. Ändå helt okej men inte riktigt den toppkänslan jag önskade när jag inte använde mig av stavar. Annars bra pass och genomförande och ändå bra förberedd inför nästa vecka tror jag. Siffror:

  • 3:00 min – 161 (84%) snittpuls
  • 3:03 min – 162 (84%) snittpuls
  • 2:59 min – 165 (86%) snittpuls
  • 2:57 min – 166 (87%) snittpuls
  • 3:05 min – 166 (87%) snittpuls
  • 3:13 min – 165 (86%) snittpuls
  • 3:03 min – 164 (85%) snittpuls
  • 3:13 min – 165 (86%) snittpuls
  • 3:03 min – 164 (85%) snittpuls
  • 3:01 min – 165 (86%) snittpuls

Jämn snittpuls, helt klart benen som bromsade idag men så kan det vara. 178 (92%) blev maxpulsen. Efter avslutat pass och lunch så blev det även 30 sekunder max på SkiErg då Jämtkraft arrangerade test och för samla in pengar till Suicid per producerad watt tror jag. Blev nog några kronor från mig ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *