Cykelintervaller för första gången, dessutom i den prickiga bergatröjan

Fin tröja man numera cyklar runt i!

Sent ikväll körde jag dagens enda pass och för första gången körde jag intervaller på landsvägscykeln och förutom det så blev det debut för min nya cykeltröja. Det ironiska är att jag letat länge efter just den prickiga bergatröjan som används av den som har flest poäng (Jersey – Polka dot) i de tuffa bergsetappern i Tour de France, jag fann den förstås på Tour de France webbshop, var annars! Hur som helst försökte jag köra intervaller idag mestadels uppför så tröjan passade ganska bra att använda, även om man inte är jättebra uppför på cykel tror jag, har egentligen ingen aning men det blev låg puls men med stumma ben. För några år sedan körde jag ett backrace på MTB i Sälen men annars har jag inte kört hårt på cykel förutom att jag kört Vätternrundan två gånger och Stockholm Ride en gång.

Det är lite vad jag har för bakgrund på cykel så dagens intervaller var minst sagt ovisst men kul att testa lite nytt i sin träning. Jag var uti i exakt en timme och samlade ihop 448 höjdmeter så en kuperad runda blev det.

Första intervallen: Hela Härckebacken och mål förbi kyrkan.

  • Tid: 5:41 min – Distans: 2,11 km – Snittfart: 22,2 km/h – Snittpuls: 157 (81 %) – Maxpuls: 167 (87 %) – Höjdmeter: 112 m

Andra intervallen: Flygrakan + lite innan och lite efter (motvind).

  • Tid: 4:40 min – Distans: 3,00 km – Snittfart: 38,5 km/h – Snittpuls: 153 (78 %) – Maxpuls: 164 (84 %) – Höjdmeter: 0 m

Tredje intervallen: Från strax efter Frösö Park och mål förbi kyrkan (medvind).

  • Tid: 3:36 min – Distans: 2:07 km – Snittfart: 34,5 km/h – Snittpuls: 160 (82 %) – Maxpuls: 169 (88 %) – Höjdmeter 56 m

Fjärde intervallen: Från Mjälla till Frösötornet 

  • Tid: 6:25 min – Distans: 2,39 km – Snittfart: 22,3 km/h – Snittpuls: 161 (83 %) – Maxpuls: 174 (90 %) – Höjdmeter: 131 m

Tre intervaller uppför och en platt men hade vansinnigt svårt att komma upp i puls men benen är ovana att trycka watt från hojen men blev både flåsig och stum, nästan direkt i varje intervall men ändå var det roligt att testa något nytt. Sista intervallen är samma sträcka som när jag tävlade i STS- roll cup förra året och då åkte jag på 7:19 minuter på tävlingshjul och idag 6:25, trodde inte skillnaden skulle vara så värst stor mellan rullskidor och cykel, kanske kan behålla den pricka bergatröjan med gott samvete framöver.

Fint väder även denna dag men svårt att få till bra cykelbilder trots hjälp från självutlösaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *