Bra träningsvecka + byt däck idag

Utanför Ås blev det drickpaus och lite njutning av utsikten i form av Storsjön, Rödön och fjällen.

Då är denna första träningsvecka för det här året till handlingen, jag skulle smyga igång lite lätt men skrapade ihop 22 timmars träning + ett styrkepass. Var inte meningen att det skulle bli så men faktum är att hela sommaren blir väldig intensiv så då kan jag lika bra träna på nu i maj, åtminstone nästa vecka med. Men mer om min träning och ambitioner kommer längre fram i maj, en dag åt gången.

Idag var jag uppe tidigt och stakade lugnt på mina Elpex 3:or, detta p.g.a. att det skulle blåsa upp senare på dagen. Jag slapp den värsta blåsten, så det var värt att gå upp tidigt. Rundan jag stakade var Frösön – Ås – Dille – Önsjön – Frösön, den är 37,32 kilometer lång och 312 höjdmeter, så inte jättekuperad direkt men har några riktigt fina stigningar. Det tog 2:10 timmar att staka mig igenom denna runda, vilket gav en snitthastighet på 17,3 km/h och en snittpuls på 128 (66 %).

På eftermiddagen åkte jag och köpte en ny bättre domkraft för att sedan kunna byta till sommardäck, gick nog bra. Jag har alltid byt däcken på min bil så länge jag haft bil ska väl tilläggas, tycker även det är ett bra sätt att förstår och lära sig mer om hur bilar fungera och ser ut o.s.v.

Vill även slå ett slag för GigNation, som är en plattform och mötesplats för företag och frilansare, in och läs för mer information om det.

Senare på eftermiddagen så var jag ute och löpte en sväng på Frösön, först sprang jag till Lövtorpet och sen till Valla innan jag styrde riktningen hemåt igen. Fin runda som bjöd på lite av varje i kupering (250 höjdmeter), gick mestadels på asfalt, uppskattningsvis 90 % på asfalt, resten på grus/skogsvägar. Det blev ett halvmaraton ganska precis och det tog 1:43 timmar, vilket gav ett snittempo på 4:53 min/km och snittpulsen landade på 137 (70 %).

Blev som sagt mer träning än tänkt och träningsklockan skvallrar om att jag har 82 timmars återhämtning nu och det sitter väl bra med en vilodag imorgon.

Däckbyte. Hoppas sponsorerna syns bra?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *