Snöintervaller

En udda men härlig kombination, barüber och löpning på snö. Jag behöver förövrigt all sol på mig så jag kan bli lite brun någon gång. Foto: Min mobil!

Tillbringande denna lördag eftermiddag med att springa snöintervaller uppför Gustavbergsbacken, detta i barüber då inte bara träningstimmarna ska in utan även soltimmarna, man vet inte hur många som bjuds när man bor i detta landskap. Upplägget var att springa sex stycken intervaller från bottnen från backen till toppen vid vindskyddet, det var fruktansvärts jobbigt att springa i snön och inte är det lättare när det bär uppför. Kan jämföras som när man sprang i de där stora mjuka mattorna man hade på skolidrotten när man var liten men att det bar uppför med en snittlutning på 25 %, styvt det. Backen mäter annars 360 meter och 90 höjdmeter.

Data från intervallerna:

  1. Tid: 4:02 min – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 177 (92 %)
  2. Tid: 4:01 min – Snittpuls: 169 (88 %) – Maxpuls: 180 (93 %)
  3. Tid: 4:10 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 180 (93 %)
  4. Tid: 4:03 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 180 (93 %)
  5. Tid: 4:03 min – Snittpuls: 169 (88 %) – Maxpuls: 181 (93 %)
  6. Tid: 4:00 min – Snittpuls: 171 (89 %) – Maxpuls: 183 (94 %)

Bra jämna tider förutom intervall tre, vet inte riktigt vad det beror på men den intervallen var jag nere och kravlade på alla fyra en del, som sagt ingen lek att köra höga knälyft under dagens förhållandena i den backen direkt. Annars kändes det ganska bra men svårt att få någon referens av denna typ av pass då det inte går att genomföra senare i år, då snön försvinner i rasande takt just nu. Bra också att jag orkade genomföra passet med jämna tider och att den sista gick snabbast, indikera att konditionen verka vara tillbaka en aning. Hoppas det, det är trots allt roligare att träna när man känner sig just tränad.

Tidigare på dagen var jag ute och cyklade en sväng och såg hela nio cyklister mellan Krokom och Aspås, är det Giro- effekten som vi ser på de jämtlänska vägarna just nu? Var vindstilla nästan hela tiden och det gick lätt och fint att trampa dagens runda som var Frösön – Rödön – Yterrån – Nälden – Krokom – Kattstrupeforsen – Kännåsen – Frösön, en runda som mätte 83 kilometer drygt och nästan 600 höjdmete, detta tog 2:38 timmar som resulterade i en snitthastighet på 31,7 km/h och en snittpuls på 127 (66 %). En sak som  jag dock undrar över är att min cykel kan vobbla lite otäckt ibland i höga farter, vet inte vad det kan beror på men det kan vara någon inställning som är fel på cykeln, någon cykelkunnig som kanske kan reda ut det kanske?

+watt i flaskan gör en stark och en löparryggsäck från Wilja Labs The eXplororer gör en snygg!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *