Bra onsdag

Di blåe gör 0-1.

Tänk att denna onsdagen har varit bra trots man inte har tränat och att vädret har varit allt annat än vad man kan önska sig. 4-5 grader och regn var det idag och jag har fortfarande inte sätt en enda bonde som har tröskat säden än på Frösön. Denna dag utan träning har inneburit att jag har hunnit med att beta av en hel del saker. Jag har en period just nu där jag har många bollar i luften och är mer än väl full sysselsatt. Förutom träningen så jobbar jag månaden ut som golftränare, vilket är sex timmar i veckan. Har en del grejer som ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Jämtlands län att ta tag i. Dessutom studera jag två kurser just nu, en ekonomikurs på halvtid men även en kurs på 25 %. Den sistnämna är en kurs som heter Akademiskt skrivande på svenska. Jag tycker det är kul att man är sysselsatt, det var jag allt annat inte förra hösten då jag inte gjorde någonting p.g.a. hjärtstrulet. Dock är jag inte lika upptagen som jag var våren 2013 då jag avslutade mina studier på Alnarp samt redan hade börjat jobba i Oslo. Två veckor under den perioden jobbade jag 120 % och studerade två kurser på heltid samtidigt d.v.s. 200 %. Lägg då till att jag pendlade en gång fram och tillbaka mellan Skåne och Oslo. Det var rent teoretiskt mer sysselsatt än vad det fanns antalet timmar på dygnet. Gick bra då och jag är glad att man inte har så mycket att göra som jag har just nu.

Kursen Akademiskt skrivande på svenska kommer jag har nytta av många olika sätt, kursen hade varit bra att gå på innan man börjar studera på universitet/högskola egentligen. Jag har alltid haft svårt med språk och grammatik så kursen kommer jag har stor nytta av tror jag. Fick redan som liten extra hjälp med språk och skrivandet. Folk hade svårt att förstå vad jag sa och det hade inget med skånskan att göra men även idag har jag svårt att uttala vissa ord. Var väl lite som Sven (idioten) i filmen den enfaldiga mördaren. Sen kan jag blanda ihop ord som magnet och manet eller mojnade moonade t.ex. Jag gick även på privatlektioner när jag var liten för att få bukt på språket och skrivandet, kanske inte konstigt då man umgicks ständigt med kor som hade högst tvivelaktig kommunikationsmöjligheter.

Dagen började med att gå ner till stan och först få välbehövlig massage och sen vidare till biblioteket för att studera lite i lugn och ro. Trots man har vilodag tycker jag det är viktigt att man rör sig lite, en timmes promenad blev det idag och då är det lagom att gå ner till stan en sväng. Väl hemma igen så såg jag lite på cykel- VM som avgörs i Norge. Sedan vidare till golfbanan för dagens träning, många ungdomar idag trots det bistra vädret.

For sedan vidare till kvällens allsvenska match mellan Sveriges bästa lag i Europa Östersund FK och Sveriges bästa lag i Sverige Malmö FF, en tabell ljuger aldrig brukar man säga. Missade första kvarten men fick se MFF ta ledningen två gånger om men slutet av matchen blev minst sagt dramatiskt. Jag tyckte MFF skulle stängt matchen då de var det bättre laget men icke. Man kan väl säga man fick valuta för pengarna. Tur också att himlen fick lysa lite himmelsblått denna vecka, har annars hittills varit en gråtrist vecka här uppe i norr. Kul var det att höra lite skånska röster som håll flabben där borta och sånt. Annars påminde bortasupporterna mycket likt Blådårar 2 som man faktiskt såg på bio i Tomelilla i början av 2000- talet Skånska är faktiskt inte så dumt ändå, fast vi skåningar kallas danskar lite då och då.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *