Behandling, socker och gym

Åkte till lomma och försökte lokalisera felet i armbågen. Fick hjälp av Elin Vesterskov och problemet satt i ryggen, en punkt eller en del av ryggen som var problematiken. Alltså ingen inflammation i armbågen som jag heller inte trodde att det var, skönt det. Lika skönt var det inte när hon hittade den ömande punkten. Hade velat skricka som en skrämd liten flicka men höll emot. Det här blir nog bra, ska iväg på torsdag igen och få lite mer hjälp.

Såg på ett program igår på SVT som handlade om socker. Det var en helt vanlig aktiv kille från Australien som gjorde ett extrement som handlade om att äta 40 teskedar socker per dag. Han åt söt yoghurt och söta flingor till frukost, ofta drycker som juicer som alla innehöll enorma mängder socker. Han åt lika många kalorier som förr men en helt annan kost som då innehöll mycket mer socker än förrut. Ur ett hälsoperspektiv blev det ett katastrofalt resultat, från den bästa hälsosamma gruppen till den sämsta och värsta på bara 60 dagar. Ett program som Gabriel Wickström borde se och ta ställning, det lär väl aldrig hända. Nu tycker jag precis som alla andra att socker är gott, men det är alltid bra att få ett perspektiv på det hela. Länk till Dox dokumentären Sockerfilmen.

Blev också ett träningspass idag, sprang till och från gymmet och körde ett styrkepass med Maria. Gustaf hade tydligen en inflamation någonstans och dök inte upp men hälsade att han håller väl på bli gammal. Några som kommer känna sig gammla imorgon är nog både jag och Maria, då vi körde detta jobbiga program idag:

  • Vadpress, 3×10 50 kg
  • Mage med raka ben, 3×10
  • Utfallssteg, knäböj, utfallssteg, sumoböj, 2x(10+10+10+10) 50 kg
  • Magchrunches, 1×10 96 kg, 2×10 100 kg

Vi avslutade med 15 minuter Auklandsstyrka, 55/5 för min del.

Kllar denna övning "mage med raka ben". Foto: Maria Navasa

Kallar denna övning ”mage med raka ben”. Foto: Maria Navasa

 

2 tankar kring ”Behandling, socker och gym

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *