Backintervaller och stak på 4:or + styrka

Efter Härkebacken vid Frösö kyrka. 28 grader, svag vind och kvällsmolnigt.

Vaknade upp som en zombie denna morgon med huvudvärk och knappt levande. Fick ta en huvudvärkstablett och det ska mycket till om jag ska ta till dessa metoder. 2014 års Vasalopp åkte jag med hjärnskakning i sex mil efter en vurpa strax innan Risberg, så som sagt ska mycket till om man ska ta till en huvudvärkstablett. Men efter långfrukost och  tre koppar kaffe var jag redo att ge mig ut på backintervaller i löparskorna, vilket jag trodde men spydde efter två minuter och tänkte att detta var livet men fortsatte och det kändes faktiskt ganska bra trots värmen men musklerna var fräscha efter gårdagens vilodag.

Jag körde fyra drag uppför av varierad terräng. Den första gick från liften i bottnen av Gustavbergsbacken upp till toppen genom skogen, bitvis riktigt brant. Tror dock jag sprang lite fel då jag fick klart sämre tid än sist. Andra intervallen gick på elljusslingan i bottnen upp till toppen, alltså medurs varv och tog ett KOM från Strava, sista jag sprang där var trösklar tillsammans med Mattias Bångman, trots det kändes tungt där och då så hade jag 24 sekunder snabbare tid idag än då. Tredje intervallen gick från bottnen av Vintervägen och förbi Gustavbergsbacken igenom skogen upp till toppen, tog KOM på vintervägen men missade den från liten upp till toppen genom skogen även denna dag, tredje gången gillt? Sista gick från liften upp till toppen, brant värre den men hade precis som de senaste gångerna svårt att komma upp i puls men blir lätt flåsig i denna värme, men dagens genomförande bra knappast dåligt ganska bra faktiskt. Att jaga Strava- rekord gör jag inte för att skryta utan för mig som just förnärvarande tränar mycket själv och sparsamt med träningstid gör det att jag behöver extra motivation att ge mig ut och ta i under intervallpassen, något jag tycker fungera bra.

Siffror:

  • Tid: 3:32 minuter – Distans: 0,47 km – Snittpuls: 153 (79 %) – Höjdmeter: 93 m
  • Tid: 3:22 minuter – Distans: 0,85 km – Snittpuls: 160 (82 %) – Höjdmeter: 46 m
  • Tid: 7:16 minuter – Distans: 1,41 km – Snittpuls: 162 (84 %) – Höjdmeter: 123 m
  • Tid: 2:56 minuter – Distans: 0,38 km – Snittpuls: 163 (84 %) – Höjdmeter: 88 m

Kvällspasset var jag ute och staka på 4:or i en dryg timme och sen TRX- styrka på det efteråt. Kändes bra trots beskedligt med stakning de senaste två månaderna, körde på Frösön och jagade 265 höjdmeter, snittpuls på 127 (65 %) och snittfart 17,5 km/h.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *