Årets första terränglöpning

DCIM\100GOPRO\GOPR0440.JPG

Sprang idag första riktiga löpning i terräng, när jag betade av den röda tian på ÖSK, som är lite drygt 10,4 kilometer lång och besvärlig att löpa såhär års. Jag skulle tippa att underlaget var fördelat på 50 % isigt, 15 % på snö och 35 % is- och snöfritt. Jag brukar kunna hålla strax under 6 min/km tempo normala fall, nu något långsammare av förklarliga skäl. Mina Salomon Spikecross bet egentligen för första gången inte så värst bra, kan också beror på att det var blankis på många nerförsbackar, som dessutom är branta. Snittpulsen blev 124 (64 %) och tog 304 höjdmeter.

Innan löppasset så körde jag tre mil klassiskt, samma klister som igår och det fungerade fint första timmen men andra timmen lite sämre då det blev lite kyligare i skuggan, precis som igår med andra ord. Jag hade 116 (60 %) i snittpuls och plockade 811 höjdmeter. 

Blev alltså precis över tre timmar träning denna kväll men var även uti i 1:40 timmar med Carina då vi åkte lugn skejt, där underlaget blev allt mjukare och långsammare. 23 kilometer blev det och 111 (57 %) i snittpuls och precis som eftermiddagen så höll man till i skogen då det har blåst mycket idag, igen ska jag tillägga. Bra träningsdag med nästan fem timmars lugn träning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *