Årets första golfrunda

Järn 6:an på hål 14

Järn 6:an på hål 14

Det dröjde ända in i slutet av september innan årets första golfrunda genomfördes. Sist jag spelade en hel 18 håls runda var april förra året, då på min hemmabana Tomelilla GK medan idag spelade jag på Östersund – Frösö GK. Inte illa att kunna spela på en sådan fin bana i ett sådant bra skick i slutet av september i Jämtland, dessutom spelade jag i pikétröja. Soligt och lätt vind kan man inte klaga på.

Trots jag inte spelar golf i närheten av vad jag gjorde när jag var aktiv och tävlande mycket i junioråldern, så gick spelet över förväntan. Står att jag har 5,1 i hcp och jag spelade nära den nivån vilket var roligt. Började lite trevande spel i början och noterade tre raka boyges, innan spelet släppte allt eftersom. Jag noterade för nio par och lika många boyges under dagens runda. Var aldrig nära att göra dubblar men inte heller nära att göra några birdies idag. Riktig stabil från tee till green, vilket jag har varit förut med. Dock blandade jag med allt från riktiga kanon slag till riktiga stora missar. Hade dessutom lite problem med vinden, då den inte märktes så väl i skogen. Detta resulterade ofta att inspelen antingen blev för långa eller för korta.

Jag gillade banan som mätte nästan 6000 meter och hade par 73. Ungefär som på hemmabanan fast lite mer lättspelad då det nästan saknade vattenhinder. Hade ingen driver med mig idag, då den är iväg och ska få nytt skaft. Använde ganska mycket järn från tee och kände mig inte alls hopplös utan driver. Gick nio över par vilket ger en score på 82 slag. Rundan gick på knappt tre timmar, fick vänta en del på slutet på andra golfare. Passade på att träna lite extra på visa hål med fler bollar och ibland körde jag t.o.m. två bollar i spel, funkar när man spelar själv.

Nedan lite statistik från rundan:

  • Slag brutto: 82
  • Slag netto: 76
  • Antal puttar: 34
  • Antal fairwayträffar: 8 (14)
  • Antal greenträffar: 6

När jag var omkring 10-12 år gammal fick jag en scorebok av min dåvarande tränare som jag fyllde i all statistik från mina golfrundor under hela min juniortid som golfspelare. Något liknade gör jag inte så ofta längre men ovan är en hint hur och vad jag räknade ner.

Annars har det väl inte hänt så mycket mer idag än golf. Har nu på kvällen gjort soppa på viltsvinfärs, det var gott.

Bilder

Man ser bl.a. till Bydalsfjällen (1400 m.ö.h)från golfbanan.

Man ser bl.a. till Bydalsfjällen (1400 m.ö.h) från golfbanan.

Premiär även för mina nya golfskor, matchade även dagens outfit. Mina gamla golfskor har jag tydligen blivit av med, lätt att bli så när man spela så sällan som jag.......

Premiär även för mina nya golfskor, matchade även dagens outfit. Mina gamla golfskor har jag tydligen blivit av med, lätt att bli så när man spela så sällan som jag…….

14467074_10153686293261707_1754698092_o

Från första tee, helt okej utsikt.

Från första tee, helt okej utsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *