Annandagsrullen och slutspelshandboll

De tre som lever i exil från Skåne var uppe och försökte fly våra landsmän. Foto: Oskar Henriksson

Blev ett trevligt klubbpass mitt i Skåne idag, kul att vi var så många idag och också väldigt roligt att se både nya- och gamla bekanta. På väg upp till samlingen på Ekerödrasten åkte vi förbi en del ställen med en massa snö, det hade gått att åka på skare denna morgon i nordvästra Österlen den 17 april. Overkligt. Det var nästan också overkligt att ingen hade tagit med tävlingshjul till stackars mig. Blev ju avhängd direkt när jag åkte på mina 3:or som förövrigt rullar riktigt bra. Efter första stoppet skickades jag iväg som draglok bra länge. Konstigt nog började vissa droppar av trots jag låg på samma intensitet, hur är det med att hushålla sina krafter. Jag själv låg hela tiden på höga A1, detta gjorde väl att jag kunde orka hela tiden trots jag inte åkt skidor så här länge på över två månader. Sen att det var rullskidor som man knappt åkt i år gjorde det kanske inte lättare, inte heller att jag åkte på mina mjuka Staffanstaven, gjorde inte saken lättare. I varje uppförsbacke så kunde jag inte trycka på för de böjdes värre än en banan, att göra en impuls var inte ens att tänka på. Efter sista stoppet så gick det lite fortare eller var det jag som var kass för då blev det A2 för min del.

Totalt blev det nästan fyra mil stakning  som tog 2:21 timmar. Eftersom jag inte tränar så mycket nu tycker jag dagens pass är ett bra lagom men effektivt pass. Byggde inte upp så mycket laktat i början trots hög snittpuls men det gjorde att jag orkade hänga med ganska lätt på slutet trots intensiteten var högre. En snittpuls på 149 (77 %) är inte direkt lågt men jag var mest glad att jag överhuvudtaget kan åka. Hade en snittfart idag på 16,7 km/h, med likadan intensitet som idag hade jag någon gång förra året en dag då jag snittade 20 km/h på 4:or. Tider det. Visserligen var det bara några få plusgrader idag så fart därefter. Gott sen med fika men väldigt kallt att fika utomhus.

Något som inte var kallt var handbollsderbyt mellan Ystad och Lugi. Det var het och spännande som bara den, när andra slutspelsmatchen i kvartsfinalen skulle avgöras. Blev en massa förlängning på slutet så man missade Bonde sökte fru på TV. Att dem aldrig kan avgöra i tid. Kul att jag fick vara med målar- Rickard på handboll idag men synd att ”di vide” fick stryk tillslut.Bilder som Oskar tog

Gick bra att staka trots det bara är fem dagar sedan jag opererades, vågade inte spänna magen så mycket men gick okej ändå.

Bilder som jag har tagit idag

Dagens bästa, fika.

Jag var dessvärre för tjock för att få plats på fikabordet.

Inte bästa snöbilden men det var verkligen en del snö idag på sina ställen i Skåne.

Handbollsderby, inte riktigt fullsatt men riktigt bra stämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *