Påskjogg

Hade i alla fall tur med vädret!

Första träningspasset efter operationen genomförd denna påskdag. Försöker ju övervinna fetman min, genom att börja röra mig lite igen. Behövs en grävmaskin för att gräva fram mina magrutor som gömmer sig någonstans, eller så har de helt försvunnit. Blev av kloka skäl en kort tur i min gamla hembygd med inte mindre än två stopp. Är man rund som ett påskägg få stopp genomföras, även om dagens 5,6 kilometers löpning knappast räknats som en av mina längre pass i livet. Annars var det just livet att vara ute och träna lite igen. Var inte varmt direkt med ett fåtal plusgrader, var faktiskt varmare under julhelgen än under denna påskhelg som bl.a. laverades lite snö igår kväll. Vädret verka tagit en snaps för mycket denna högtid, gör om gör rätt.

Siffror från dagens korta pass nedan, sprang Övraby – Ristetrundan, pigga muskler första kilometern sen började gubbvaden kännas efter tre kilometer. Har ju mer kramper än vad nästan 20 år äldre Anders Aukland har och han prestera ändå på en helt okej nivå fortfarande.

  • Vikt: error
  • Tid: 27:18 min
  • Distans: 5,54 km
  • Snittempo: 4:56 min/km
  • Snittpuls: 147 (76 %)
  • Maxpuls: 158 (81 %)
  • Höjdmeter: 51 höjdmeter

Sällan jag har så hög puls när jag springer denna rundan som jag har gjort i många år ibland. Med lika högsnittpuls som idag brukade jag, de senaste åren kunna ligga på omkring 4:10-4:15 min/km tempo. Kan vara så att jag är i den sämsta löpformen sen jag började springa som träning för drygt tio år sedan. Då var man en finnig dataspelberoende tonåring som sprang mina tre pass innan det anrika femkilometers testet på Kastanjeskolan när man gick på högstadiet. Allt detta för att kunna klara sub: 19-20 och kanske imponera på någon tjej, lyckades i alla fall det ena. Gissa vilket!

Imorgon väntas annandagsrullen med klubben, tävlingshjul sökes så man orka hänga med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *