6:a Blodomloppet 2018 i Östersund

Brist på bilder från de senaste tre loppen så bjuder jag på denna från ett intervallpass på bana för några veckor sedan.

Tredje loppet i löpning på fem dagar, sätter sina spår kan jag lova, trött nu efter har avverkat dryga milen när Blodomloppet i Östersund avgjordes ikväll, hade hoppas på lite mer men gjorde det bra i det tuffa startfältet där det fanns flera etablera namn som man tampades med.

Resultat Blodomloppet Östersund 2018http://blodomloppet.se/vara-lopp/ostersund/resultat-ostersund/

Som sagt styvt att köra tre tuffa löplopp på kort tid och dessutom mycket jobb däremellan, men samtidigt är de idrottsliga målen som håller mig vid gott mod, åtminstone ambitionen. Både klubbtröjan och linnet är förbrukade så var det passande nog lämpligt att springa för Centerpartiet, bra att synas nu inför valet. Miljöpartiet var också representera och om jag inte är helt ute och cykla (haha) så är just ett beslut om utbyggnad av en helt onödig cykelväg som gjorde dagens bana fick ändras och var längre än en mil, ett beslut som miljöpartiet har varit med och beslutat i kommunen. Det sabbade för min del att putsa ett givet PB på milen, ganska surt faktiskt nu i efterhand. 

Jag var lite sen (små lat) till nummerlappsutdelningen och fick bara ihop knappt 2,5 kilometer uppvärmning varav hälften i tröskelfart. Detta var inget som märktes i början av loppet då jag helt överraskande tog täten och trots jag försökte hålla igen så var det ingen som gick om mig förrän efter knappt en halv kilometer. Kan ni gissa vem som var dragvillig och tog täten? Just det, en viss Anders Södergren började sätta igång grillen och vi blev färre och färre. Jerry Ahrlin som förövrigt har tagit över mitt gamla jobb, släppte en liten lucka som jag fick trycka till för att ta efter knappt två kilometer, och kände på lite syra i benen men fortfarande under kontroll. Sen efter knappa 2,5 kilometer så kom det ett markant ryck som jag släppte direkt och även Anton Lindblad och Elias Rapp. Inte det roligaste stället att tappa kontakten med de andra och jag fick borra själv i motvinden i en dryg kilometer. Sen började den långa böljande stigningen men klockade av fem kilometer på 17:34 minuter och insåg att det skulle bli svårt att nå sub:34 men ändå bra fart fram ditt. De närmsta 2,5 kilometerna var knixiga med bl.a. snäva svängar, branta utför, lite rötter här och där och allmänt orytmiskt. Tog in lite på Elias där framme men började tappa när det blev mer slättlöpning ingen sista 2,5 kilometerna och samtidigt började jag bli rejält trött och började harkla upp blod från halsen men kunde trots det spurta på bra på slutet men bittert att jag inte kunde komma ner på sub 35 åtminstone men å andra sidan var jag inte så värst långt efter och slog några meriterade namn som var bakom mig. 

Siffror från Blodomloppet:

  • Tid: 36:10 min
  • Distans: 10,14 km
  • Snittempo: 3:33 min/km 
  • Snittpuls: 176 (91 %)
  • Maxpuls: 185 (96 %)
  • Höjdmeter: 51 m

Det är första gången jag springer Blodomloppet och att bara vara med och stödja den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil, helt klart mer viktigare än om jag springer på 35 eller på 36 minuter. Jag skulle faktiskt sprungit Blodomloppet i Uppsala för flera år sedan, en bana som då gick till Ultuna och sen tillbaka via Ulleråker en tuff milbana som jag skulle säga är ungefär som dagens bana i Östersund, fast dagens bana något mer knixigare. Nog om det, nu blir det sparsamt med träning fram till helgen då det ska springas igen då första deltävlingen av Sportsgym Tour ska genomlidas. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *