4:a Kluken Opp 2018

Jag och Konrad var glada och blev välkomnande på toppen, och sen var vi glada att vi fick se Sverige (bakgrunden).

Lyckades bli 4:a i ett meriterat starkt startfält när Kuken Kluken Opp avgjordes ute mitt ingenstans i Norge nära Svenska gränsen. Jag spände bågen verkligen denna dag, kom ikapp täten och bildade en trio när stigningen började ordentligt men blev passerad av Emil Iversen och fick en tråkig 4:e plats men samtidigt gjorde jag det väldig bra. Satsar man inte så kommer man ingen vart. 

Resultat

Var ledig denna söndag och hade sällskap av Konrad och Therese idag som följde med till grannlandet i väst, trevligt med sällskap och välbehövlig ledighet efter en 70 timmars arbetsvecka men det hindrade inte att bekänna färg mot duktiga löpare och skidåkare från Norge. Var kallt, runt sju grader med lite regnskurar då och då men sprack upp lagom till start. Jag valde att springa i linne men med en liten löparryggsäck från Wilja Labs, detta för att klara logistiken på väg ner från toppen. 

Vi var en stor klunga som höll ihop i nästan en kilometer som tog 3:55 minuter och innehöll 55 höjdmeter men strax efter spurtpriset efter knappa två kilometer så bildades det en trio. Dessförinnan hade jag och Konrad varit 4:a och 5:a ett tag, svenskarna måste ju synas. Jag glömde ta på mig pulsbandet idag men valde att gå med täten ändå när tempot skruvades upp eller snarare man mattades av något och tror jag släppte någon minut för sent men samtidigt kom jag inte ditt för att delta utan att försöka utmana de bästa. Efter trädgränsen var det blött och tungt hela vägen upp, jag fick gå ner i tempo för att orka hela vägen upp. Den norske meriterande landslagsåkaren kom ikapp mig snabbt och förbi ungefär lika snabbt, valde att fortsätta i mitt tempo och började få lite krafter igen och ökade något, kom närmare han som blev 3:a och som vann förra året samt hade banrekordet. Blev stum igen och samtidigt som glasögonen immade igen även under detta lopp, hände ju samma sak när jag sprang Mudrace tidigare i veckan. Tog mig upp och var ohotat bakifrån, var 50 sekunder efter 3:an och tillslut två minuter efter segraren. 590 höjdmeter och 4,3 långt var loppet som gick till toppen Kluken som också är en topp som gränsar till Sverige. 

Nöjd efter loppet åkte vi tillbaka till Sverige, jag och Konrad var ute och åkte en sväng på rullskidbanan, en timme och 18,3 kilometer klassiskt blev det på 3:orna som jag åkte på för en gång skull, även närmare 500 höjdmeter hann man notera innan denna söndag och vecka var över. 

Krigade på i täten så länge jag kunde idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *