5 timmars träning

Efter haft en fartfylld vecka med lite mängd drog jag igång denna vecka med fullhand, d.v.s. fem timmars träning. Förmiddagspasset blev ett segt cykelpass på dryga åtta mil. Rutten denna molniga dag gick från Lund – Eslöv – Trolleholm – Röstånga – Trolleholm – Eslöv – Lund. Fin runda med lite trafik. Skulle inte det finnas asfalterade vägar och fälten hade varit mindre, kunde man nästan tro att det väntade ett slag mellan Sverige och Danmark på 1600- talet. Var ganska seg idag och var riktigt nere i källaren när jag kom till Röstånga, som ligger vid foten av Söderåsen. Var ju knappast sugen just då att cykla över åsen, få bli en annan gång. Var nästan helt vindstilla men blåste svag mot/sidvind på slutet men kunde ändå trycka på fint sista biten hem.

Sträcka:
82,02 km
Hastighet:
31,7 km/h
Tempo:
01:54 min/km
Maxpuls:
146 slag/min
Snittpuls:
123 slag/min
Kaloriförbrukning:
1247 kcal
Intensitet:
12
Träningseffekt (TE):
2,3
Höjdmeter Upp:
377 m
Nedstigning:
376 m
Trolleholms Slott, undrar om man är king om man så här? Jag hade gärnat bott i den lilla lyan, man kan har många förråd för alla sina träningsprylar och flera rum som man kan ha hemmagym i.

Trolleholms Slott, undrar om man är king om man bor så här? Jag hade gärna bott i den lilla lyan, man kan har många förråd för alla sina träningsprylar och flera rum som man kan ha hemmagym i.

Senare på eftermiddagen fick jag behandling av Eva och det var ju nästan skönt idag, vilket innebär att kroppen mår bra. Nån muskel var lite ansträngd, men annars bra. Behöver dock hitta ett bra löpsteg om kroppen ska hålla, eller som jag hoppas på, att löpsteget hitta mig.

Var sedan med på det gemensamma klubbpasset på kvällen. Distans och jag åkte på 4:or. Vi åkte Torna Hällestadsrundan, trist att använda pannlampa men vädret var riktigt bra, vindstilla och härlig lagom kylig luft att andas i. Gick i lugnt tempo, innan tempot skruvade upp successivt, men jag kunde hålla A1 hela tiden trots tempo på mellan 18-20 km/h under längre stunder. Jag är helt enkelt bra på att åka bra och energisnålt på 4:or. Synd att jag inte är det på 2:or eller på tävlingshjul, men det kommer väl. Fick lite ont i en armbåge men det får nog bli en vana nu när det börja bli kallare och asfalten hårdare. Man får härdar ut!

Sträcka:
40,64 km
Hastighet:
17,38 km/h
Tempo:
03:27 min/km
Maxpuls:
158 slag/min
Snittpuls:
137 slag/min
Kaloriförbrukning:
1401 kcal
Intensitet:
13
Träningseffekt (TE):
2,7
Höjdmeter Upp:
214 m
Nedstigning:
223 m

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *