4×8 min löpband + myspass

Återigen har man kört intervaller på löpband, denna gång ett nytt upplägg men annars på ett folktomt gym. Jag körde 4×8 minuter med två minuter vila emellan, började med fem minuter uppvärmning på 12,5 km/h i hastighet, sen en minuts vila innan jag drog igång mjölksyrefesten, avslutade sedan med en minuts vila innan jag joggade ner fem minuter på 12 km/h i hastighet. Totaltid 50 minuter, lagom det en lördagsmorgon. Såhär såg intervallerna ut i siffror:

  • 8 min – 17,5 km/h @ 1 % – Snittpuls: 159 (81 %)
  • 8 min – 15,8 km/h @ 5 % – Snittpuls: 166 (86 %)
  • 8 min – 12,7 km/h @ 10 % – Snittpuls: 168 (87 %)
  • 8 min – 10,3 km/h @ 15 % – Snittpuls: 168 (87 %)

Första intervallen gick lite väl lugnt möjligen men tycker det är svårt att springa fort på löpband, blir liksom svårt med löpsteget. Däremot var mittenintervallerna styva, fick köra någon micropaus ibland då man fick lite väl obehagliga uppstöttningar. Trodde ett tag att hela frukosten ville ut men icke, tur var väl det. Tredje intervallen fick jag gå ner från 13 till 12,6 km/h så småningom medan sista lyckades jag öka succesivt sista två minutrarna och hamnade någonstans på 10,3 km/h i snitt på den. Tufft som vanligt men bra pass. 

På eftermiddagen efter jobbet så åkte jag och Therese en kort runda vid Svartsjöarna idag igen. Skön avslutning på intensivdag, nu väntar en lugn kväll och sen vilodag imorgon. Det ser jag fram emot. 
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *