Teamsprint med 27 (!) lag idag

Man ser min höger arm längst ner till vänster. Med den positionen var det svårt att avancera. Stod förövrigt längst bak i starten. Foto: Niclas Åkerström/Öp

Idag var det stordåd på Östersunds skidstadion, det bjöds nämligen på sprintstafett eller teamsprint som det också kan kallas för. Det var skidskyttar, längdskidåkare, paralängdskidåkare, tjejer som killar. Halva landslagsledningen kändes det som var där, men även journalist/fotograf och t.o.m. publik, om än i liten omfattning. 

Upplägget var att köra två och två, tror det var 20 tjejer så det blev lika många mixlag och sen några lag med bara killar i. Jag körde med Ossian Rosenberg. Banan vi åkte var drygt 800 meter lång, korta uppförsbackar men i övrigt en intensiv men inte alltför tuff bana ändå. Se bild nedan mina splittider. Jag startade för oss och vi körde som vanligt tre sträckor var. När vi var i mål så vilade lite och sen körde vi en runda till där jag var slutman istället. Blev totalt 6×2 minuter intervalltid cirka, men kom bara upp i 168 (87 %), detta beror på lite dålig uppvärmd men framförallt att jag aldrig hade möjligheten att gå max någon gång då närmare 30 lag som kör skejt med ett klassiskt spår vid sidan, det blir trångt och vissa passager var det egentligen bara plats för en åkare på bredden. Lite frustrerande att det var lite bökigt för kändes som formen är god och jag kunde åka klart fortare tror jag. Jag åkte 14 sekunder (enligt Strava) långsammare än snabbaste tid idag, inte alldeles dåligt ändå men känner även att jag blivit snabbare på att åka 2-3 minuter än förut, impulser är jag däremot inte bättre än förr. 

Annars var det superkul att åka, nyttigt att det var lite trångt där man fick staka en hel del men det var i alla fall en bra erfarenhet. Tror också jag kan tuffa på mig i masstartslopp samt att var mer offensiv att åka utför. Fina förhållanden annars idag, hårt men ganska snabbt utan att vara isigt. Har inga övriga siffror att erbjuda men hoppas att det kan bli något träningsrace till innan snön försvinner. Tack för alla inblandade och grymt arrangerat. 

Efter detta race så fortsatte jag åka 2,5 timmar till, varav sista tiden med min bror. Totalt var jag nästan ute i fyra timmar, soltimmarna ska in. Blev ytterligare en timme på eftermiddagen när sambon och bror jag var och åkte vid Svartsjöarna. Aldrig varit där förut men det var vackert och fint, 96 (51 %) i snittpuls var lagom avslutning på denna träningsdag. 

Splittiderna under dagens race.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *