4×10 min uppförtröskel på löpband

Drog till gymmet efter jobbet idag och betade av tröskelintervaller på löpband. Regn, blåst och inte ens tvåsiffrigt på termometern denna måndag. Var skönt att träna inomhus även om det var väldigt svettigt. Planen från början var 4×10 minuter på lutning 10 % och hastighet 12,5 km/h. Reviderade denna planen då jag kände att det var jobbigt mentalt idag, körde sista två tiominuterna på lutning 15 % istället. Tro gårdagens styrka satt i en del, jag var seg i benen och det märktes redan på uppvärmningen då jag körde 10 km/h med lutning 10 % i fem minuter, hade 129 (66 %) i snittpuls. Sen körde jag alltså 4×10 minuter med två minuter vila emellan varje intervall. Avslutade sedan med fem minuter flack löpning på hastighet 9,8 km/h. Detta svettpass tog knappt en timme. Jag fick följande siffror på intervallerna:

  1. 10 min – 12,5 km/h – 158 (81 %) snittpuls
  2. 10 min – 12,5 km/h – 162 (84 %) snittpuls
  3. 10 min – 9,6 km/h – 154 (79 %) snittpuls
  4. 10 min – 9,8 km/h – 161 (83 %) snittpuls

Jag hade låg puls idag med, kändes jobbigare än vad siffrorna säger men annars bra pass. Inte lika bra som förra passet på löpband, men det gick på ett annat sorts band som kanske var lite önskekalibrerande. Dagens löpband har jag sprungit på många gånger förr och faktiskt en av de bättre jag gjort. Tredje intervallen är lite missvisande då jag råkade trycka på stoppknappen, fick en minut ofrivillig vila innan jag drog igång igen, därför så låg snittpuls väldigt låg där. Maxpulsen landade på 170 (88 %) även det lågt men gör ju bra tider och upplevt intensitet var enligt plan, d.v.s. tröskel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *