Backintervaller på löpband

Dunkade på med backintervaller på löpband mellan jobb ett och två idag, dessutom hade man en god känsla. En sådan känsla då kroppen bara malde på och det fanns knappt någon hejd på vad man hade kunnat åstadkomma. Passet genomfördes på det nya STC- gymmet på Frösön. Jag hade kunnat springa ditt och tillbaka men ganska bökigt med packning och att springa tillbaka genomsvettig i blåst och kyla. Det är mer höst än sommar förnärvarande kan jag lovar.  

Upplägget på dagens pass var fem minuter på hastighet 12,5 km/h, lutning en procent. Sen körde jag 15 – 10 – 6 – 4 -2 -2 minuters intervaller där jag hade två minuter mellan varje intervall. alla intervallerna var på lutning 15 %. Avslutade sedan fem minuter på hastighet 12,2 km/h, lutning en procent. Detta pass tog exakt en timme. Mer detaljerad så såg intervallerna ut så här:

  • 15 min – 9,8 km/h – 155 (80 %) snittpuls
  • 10 min – 10 km/h – 162 (84 %) snittpuls
  • 6 min – 10,5 km/h – 166 (86 %) snittpuls
  • 4 min – 10,8 km/h – 166 (86 %) snittpuls
  • 2 min – 12 km/h – 162 (84 %) snittpuls
  • 2 min – 12,2 km/h – 164 (85 %) snittpuls

Var längesedan jag körde på löpband men kommer nog göra det från och till framöver nu, skönt att slippa springa utför i alla fall och endast koncentrera mig på att springa intervaller. Jag kollade upp innan vad jag brukar springar på 15 % i tröskel, allt från 9,0-9,8 km/h , självklart valde jag 9,8 km/h. Det kändes helrätt med facit i hand. Första två intervallerna var i tröskelintensitet, sen hårdare även om pulsen var låg. Många dagar med träning nu, men har vila imorgon. Fyraminutersintervallen tog egentligen slut efter 3:55 minuter, tydligen så sprang jag på effekter som gör att den stängdes av, ibland brukar det står not recommend för de där maskinerna är inte alltid anpassad till elitidrottare. Hursomhelst en nytt löpband jag inte sprungit på förut, så kanske lite felkalibrerad. Hade en sådan dag som man bara har några gånger per år, kände mig ostoppbar nästan och jag gick upp på hastigheter som jag inte gjort på förut. Kändes faktiskt att jag kunde lägga i en växel till, men med dessa tider så måste man fått ut mycket ändå. 

Imorgon släpper jag två stora nyheter, en riktig stor och en lite mindre i sammanhanget. 

+watt i flaskan, kanske därför det gick bra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *