30,5 kilometer nostalgilöpning i Offerdal

Idag rekade jag banan till nästa helgs Holyrace i vackra offerdalsbygden, eftersom jag sedan skulle vara på Husdjursdagen i Alsen så passade det perfekt att springa mellan Alsens Kyrka och Offerdals kyrka, även Therese var med och sprang själv en liten runda. Sprang i som vanligt i min löparryggsäck från Wilja Labs

Jag hade ingen större koll på exakt hur tuff terräng det skulle vara men få nog säga att det var bland det tuffaste som jag sprungit någonsin, tanken var att springa ungefär halva tiden i högre fart kring tröskel och resten lugnt men det var tanken för i själva verkligheten blev det lite annorlunda och framförallt längre än planerat. Jag lyckades springa fel vid ett vägval på en grusväg och märkte att jag sprang rakt västerut men hade en fantastiskt vy att kunna njuta av. Vände efter ett tag och lyckades med konststycket träffa Novak x 2 som gjorde att jag tillslut kom rätt igen. Tanken var också från början att springa och sen vända då jag eventuellt skulle springa ikapp Therese men det var hon som mötte mig efter hon vänt efter sex kilometer, som det kan gå. Sprang sedan till Prostböle men tog sen fel vägval igen men märkte det desto snabbare denna gången och vände tillbaka. Sedan väntade en lång nedförsbacke (200 fallmeter) som nog kan vara besvärlig att springa nerför om det är blött men det var det inte idag men lite lurigt ändå. Såg sedan inga fler markeringar utan sprang via kartan som jag hade tillgänglig men blev lite fel men sen rätt när jag vände tror jag. Eftersom jag varit ute i 1:31 timmar så bestämde jag mig att vända strax innan ”målet” vid Offerdals kyrka och sprang tillbaka. Sprang sen på den mesta tiden på väg tillbaka förutom sista tre kilometerna, detta tog en dryg timme. Blev även jagad av en hund som gjorde att jag sprang fel igen men kände igen mig när jag kom ut på en grusväg där jag hade sprungit fel från början och visste var jag var. Det var egentligen inte dåligt markerat utan jag var för ouppmärksam men tror jag sprang cirka 95 % av banan i alla fall. 

Totalt så sprang jag drygt en timme i A2/tröskel, lite svårberäknat då jag också behövde ha koll på vad jag skulle samt se vad jag satte fötterna för terrängen var som sagt tuff. Pulsen var inte så hög, hade en snittpuls totalt i underkant av 160 (83 %) och på många ställen var det svårt att driva puls p.g.a. terrängen. Energin tog mer och mer slut på slutet och eftersom jag tänkte springa kortare än vad jag gjorde så var en halvliter sportdryck i underkant, speciellt då det också blev ganska varmt på slutet. Jag väggade aldrig men fick vätskebrist på slutet då pulsen började gå upp en del igen. 

När det hela var över så hade jag sprungit i 30,5 kilometer på 2 timmar och 35 minuter, så snittempo på strax över 5 min/km vilket jag utan överdrift skulle säga var ett tempo som skulle ligga strax under 4 min/km på slät underlag. Snittpuls på 145 (74 %) totalt och 717 höjdmeter gjorde att detta var ett kännbart pass även om det kändes ganska bra men träningsvärk i baksida lår sen fredagens intervaller.

Resten av dagen tillbringades på Husdjursdagen där jag var med Centerpartiet där en stund och sen åkte vi hem men tanken var att stanna på Rödön och plocka jordgubbar men det var en sådan lång kö där så vi köpte istället. 

Holyracebanan
Jag och Therese var på Storsjöyran igår och med tanke på vad jag åt så var det inte konstigt att energin räckte på dagens pass. De vi såg var Lisa Ekdahl, Weeping Willows, Miriam Bryant samt lite på Pussy Riot, en kvart som man aldrig får igen. Resten var toppen! Det var en trevlig kväll och vi firade även att vi varit ihop i ett år.  


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *