3000 meter bana på 10:03!

Hofvallen, soligt och varmt idag.

Idag körde jag månadens 3000 meters test på bana, har ju som ambition att köra ett sådant pass i månaden och idag var alltså juni månads tur, var tio sekunder snabbare idag än förra gången i maj men lika långt efter personbästa från sommaren 2016.

Förutom att man genomförde dagens test och att det gick snabbare än sist så var det inget bra dag för mig alls idag, jag funderade länge och väl att skippa detta pass då känslan var bedrövlig innan start, men med lite nödenergi i form av massa sportdryck och nötter så lyckades jag genomföra passet och konstigt nog undvika håll och annat elände med magproblem eller dylikt.

Jag startade första 200 meterna på 38 sekunder, stabil och bra start men kände redan där att benen var helt döda, vilket jag i och för sig kände redan på uppvärmningen kände då jag körde stegringar och löpskolning. Första kilometern gick på 3:17 minuter vilket var en tid som jag vill springa på om jag ska klara sub 10 så det var planerad men fick sedan kämpa och var bara tung i benen och klarade 3:23 på andra kilometern och även på tredje kilometern där avslutningsvarvet tog 79 sekunder. Hade ingen speed alls i benen och kunde inte spurta så bra alls men blev väldig trött trots pulsen var låg idag rakt igenom. Har ändå försökt de senaste två månaderna springa bana en gång i veckan och kört löpskolning två gånger i veckan men än så läge har det inte givet några resultat på platten än, är märkligt då jag tydligen kan springa A1 uppför svarta pister i Åre. Jag är ett oförstående unikum.

Hela passet tog bara 37 minuter och var också det jag hann klämma in i dagens planering, imorgon väntar välbehövlig vilodag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *