3000 meter test på bana + rullskidpremiär skejt

Sprang så många gånger förr på Hofvallen, dock riktigt fint väder idag, bilden är från förra året. 

Då har man utfört det ångestladdade testet över 3000 meter på bana, det gick dessvärre som jag trodde och inte alls så bra som man vill men å andra sidan är det i början av maj fortfarande och har sprungit väldig lite fart de senaste åtta månaderna och ville mest ha en referens att sen kunna förbättra senare i sommar. 9:55 minuter sprang jag för två år sedan i juli månad och idag på 10:13 minuter, en bra bit efter men det blev ett bra pass ändå. Jag sprang testet tidigt på morgonen och är som vanligt väldig seg och trött då men borde inte påverkat så värst mycket ändå kan jag tycka, men jag sprang bara ditt till Hofvallen, körde tre stegringslopp och sen testet och sen hem, ett pass som tog knappt 50 minuter. Hade svårt att komma upp i puls under testet även den var ganska hög under uppvärmningen så dröjde det drygt en kilometer in i testet innan jag passerade 90 % av maxpuls vilket resulterade i en låg snittpuls även om maxpulsen låg på en väntad nivå tyckte jag. Det som var bra att jag vände på steken och sprang sista kilometern fortast, vilket alltid är något positivt, hade följande kilometertider: 3:24-3:27-3:22 minuter. Övriga siffror från passet:

  • Tid:10:13 min
  • Snittpuls: 173 (89 %)
  • Maxpuls: 187 (97 %)

En tid som varken skrämmer mig eller mina motståndare direkt.

På kvällen efter jag kommit hem efter en lång givande dag i Bräcke så gav jag mig ut i det soliga varma vädret. Jag klädde mig så lite som möjligt, de kortaste shortsen, barüber och det var 24 grader och vindstilla trots klockan var 18:30 när jag gav mig ut på mina gamla Marwe 6:or. Hade inte ens handskar idag, har man runt 30 blåsor på händerna just nu så är det skit samma kan jag tycka. Det rullade av förklarliga skäl väldig lätt men det kändes ovant att åka idag till en början och inte konstigt då det var i oktober månad som jag skejtade sist på rullskidskejten och det kändes allmänt tungt att bensära sig fram på min raggarrunda skrämrunda med min bleka hy på de jämtländska vägarna. Dagens runda var Frösön – Ås – Dille – Kännåsen – Frösön.  Det annars negativa idag var att det fortfarande inte är sopat på vissa cykelvägar och det kändes konstigt då det var så varmt som idag och även konstigt att det förfarande ligger snö i vissa vägdiken. Dessutom var det mycket sten på vissa delar av bilvägarna med så fick staka en hel del men skönt att inte vurpa utför i alla fall. Gick åt mycket vätska idag, kroppen är fortfarande inte van vid värmen men drack utför och filmade t.om. när jag åkte så jag stannade aldrig någon gång. Siffror från distanspasset:

  • Tid: 1:43:40 h
  • Distans: 32,77 km
  • Snittfart: 19,0 km/h
  • Snittpuls: 135 (69 %)
  • Höjdmeter: 235

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *