2:a Ica Gällö trailrun

Årets sista löptävling genomleds idag utanför Gällö, var ST:Events som arrangerade Ica Gällö trailrun. Kul tävling på en växlande bana med flack grusväg halva banan och halva banan i riktigt stökig terräng. Få höjdmeter ska tilläggas, vilket kanske inte passa mig speciellt bra. 2:a blev jag efter IFK Moras Isak Augustsson.

Resultat

Lova var med på barnklassen så blev en kort uppvärmning efter det, hennes tredje löptävling. Hon fick en påse med gosaker som var större än hela henne själv. Banan som vi kunde välja på var 4,5 eller 9 kilometers bana, jag sprang den längre som i verkligheten var knappt åtta kilometer. Vi sprang då alltså två varv. Första två kilometerna gick på en flackare grus/skogsväg. och sen gick det på en slingrig stig i två kilometer ungefär innan det var lättare underlag igen till och förbi varvningen.

De flesta som varit på ungdomslägret i veckan var också med och många av dem stack iväg tidigt i loppet. Efter en dryg kilometer var jag 2:a och Isak precis framför. Vi höll dessa placeringar in mot mål och avståndet mellan oss ökade succesivt lite hela tiden. Tyckte det var svårt att springa på stigen, den var ganska slirig och blött, svårt med greppet. Har sprungit för lite på stig i år för det skulle kännas bekvämt att löpa på där. Tappade lite väl mycket till och strax efter varvningen men lyckades möjligen ta in några sekunder på den lättare delen innan stigdelen igen på varv två började. Sen tappade jag några sekunder in mot mål, var 21 sekunder efter i mål. Tyckte ändå det var en bra insats, åtminstone okej. Klockan visade att jag höll 3:14 min/km tempo men förstås fel. Hade varit häftigt m det stämde. Lyckades hålla under 4 min/km tempo och det är helt klart godkänt på en sådan bana. 169 (88%) hade jag i snittpuls, låg konstant mellan 167-171 i puls men bara över 174 en gång under loppet och det var på slutet. Förstår inte riktigt varför pulsen inte var högre, är väl lite sliten helt enkelt. 75 höjdmeter sa klockan, kändes som det kunde stämma ganska bra.Bra genomfört annars.

Fanclub
Lova innan start
Lova efter målgång, hon tog ett varv till. var mer pep än under loppet.
Gjorde ett kort besök inne i tunneln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *