Vasaloppet + Melodifestivalen = Sant

På söndag går ett av de mer kända skidloppen som finns, om inte det mest kända och prestigskylda av samtliga skidlopp som går varje år. Det har nog inte undgått att jag tycker att Vasaloppet är ett minst sagt medioker skidlopp och ett av Sveriges tråkigaste lopp. Det står jag för, men hela Vasaloppsveckan med stämningen och dess historia är bara för häftigt och spektakulärt.

Vad har då Vasaloppet och Melodifestivalen gemensamt, ju båda är evenemang som pågår galet länge och nästan ingen vet varför. Varje kontroll i Vasaloppet är som en deltävling i Melodifestivalen och när man kommer till Eldris så får man en andra chans, antingen tar energin slut och man väggar, tillika loppet är kört. Eller så har man energi och forcera likt en Björn Ranelid som sjunger eller snarare prata om ”Mirakel” och halka in i en final som ingen vettig människa förstår. Väl i en final vinner en norrman. Bara skojar, inga norrmän vinner Melodifestivalen men väl Vasaloppet………och alla andra skidlopp för den delen. Men Sverige leverera i Eurovision Song Contest år efter år medan Norge har botten rekordet och blivit sist elva gånger. Tur att Sverige är bättre än Norge i någonting så här års. Vi i Svergie får väl hoppas på Måns Zelmerlöw, både i skidspåren och i kommande musiktävlingar.

Nog om det, har tränat lite idag. Blev ett morgonpass löpning innan frukost. Sprang på vägarna hemmavid, mestadels på asfalt- och grusvägar. Hade en fin och pigg kropp, trots jag var nyvaken. Kunde hålla jämnt A1- tempo hela vägen men musklerna blev lite stumna på slutet, de är inte riktigt vana att springa på hårt underlag. Var ute och löpte exakt i en timme och klättrade 133 höjdmeter där den långa backen från Fyledalen upp till Högestad är på en hel del höjdmeter och över en kilometer lång samt den enda backen där jag låg lite i A2. 13,44 kilometer hann jag på den timmen jag var ute och sprang, detta ger ett snittempo på 4:28 km/h.

Ska sticka till jobbet nu och efter jobbet drar jag, Henry och Daniel upp till Sälen, blir en lång resa på mellan 8-9 timmar, minst.

4 tankar kring ”Vasaloppet + Melodifestivalen = Sant

 1. Daniel

  Har du crosstrainer/löpband/cykel/skierg i bilen eller nåt? Tänkte också springa i morse men var tröttare än döden så det blir två vilodagar här. Kanske en sån klenis behöver dock 😉

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Jag har löparskor med men jag får väl skaffa en likadan buss som Ole Einar Björndalen med diverse rullband, trainer med mera. Du får vila dig i form! 🙂

   Svara
   1. Maria

    Lycka till alla och ha en trevlig resa! Det skulle bli kul att resa med sådant buss och prylar ! 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *