Vann Rull- Dackemaran 2015

Är nu mera med i den exklusiva skalan av vinnare i Huselius rullskidcup. Få dela denna prestige med att det är jag och starke Markus Ottosson som har vunnit någon/några tävlingar i den nya rullskidcupen. Kasserade alltså in 100 poäng i cupen, välbehövligt då jag jagar segern i cupen. Vann alltså dagens tävling Rull- Dackemaran i Blekinge som också var DM för just Blekingeåkarna. Gjorde som Stefan Löfven, tog makten/ledningen och sen gjorde jag ingenting mer än nödvändigt. Till skillnad emot honom så hade jag ett syfte som var att ta mig i mål och vinna, vilket jag lyckades med och höll mitt löfte, bortsett vissa andra.

Resultat

Prispallen.......eller gräspallen, jag, Philip och Lasse.

Prispallen…….eller gräspallen, jag, Philip och Lasse. Foto: Oskar Henriksson

Starten var kl 12 idag, vilket gjorde att man inte behövde gå upp i ottan direkt. Jag hämtade Oskar i Ramsåsa. Egentligen borde vi åkte en skatetävling i Ramsåsa istället, då det blivit ny asfalt där omkring, hade blivit riktigt fint. Bilturen till Strömsberg (norr om Karlskrona) tog dryga två timmar. Väl på plats sken solen efter vi kört igenom några regnskurar. Jag och Oskar körde uppvärmning ihop, jag la in 10 x10/20 impulser för att väcka liv i en alltmera nertränad kropp. Banan gick i fin omgivning på bra vägar med lite trafik. Kuperingen var väldigt lätt första två milen medan sista är mer kuperad. Väldigt roligt bana. Banans längd mätte 32 kilometer.

Starten var lite speciell, gick utför direkt och en solklar tjuvstart började hela loppet med. Den var så solklar så att Usain Bolts tjuvstart från VM 100 meters finalen i Daegu 2011 skulle ses som mycket knappt. Nåväl, jag skrattade mest åt det och tog täten i första slakmotan. Fick Lasse i rygg direkt, slutade sen köra och tittade mest på de andra åkarna. Sen när alla lagt sig i en fin rad så gjorde jag en riktigt cykelattack och for iväg och ingen hakade på. Var beredd att detta skulle ske och jag bestämde mig att köra på ensam. Åkningen kändes bra till en början och stakningen kändes bra. Efter nio kilometer kom vi till en vändpunkt och där drack jag för första av två . Fortsatte sedan i sololedningen men kändes allt sämre i den svaga motvinden jag hade på vägen mot start/målområdet, trots jag inte körde på max utan låg på min tröskelnivå. Tappade fokus och var mentalt någon annanstans. Hejade på de jag mötte och även några juniorer som jag åkte förbi, de blev snarare med förskräckta än glada och uppmuntrade. Aja, fortsatte förbi start/målområdet och fortsatte på de mer kuperade delarna på banan samt de sista 13 kilometerna. Hade fortsatt svagare motvind och det var inte ofta man kunde gå ner i fartställning. Fick köra lite impulser under själva tävlingen och sen gå ner i fartställning, för att få chansen att vila stakmusklerna, för jag körde stakning under hela loppet. Inför den andra och sista vändningen såg jag att jag ändå hade drygat ut i min ensamhet och tror jag drygade ut ännu mer efter vändningen, då jag hade lite vind i ryggen. Dessutom hade jag en växel till men hade inte riktigt motivationen att ta ut mig helt och hållet men det blev ett bra tröskelpass på 87 % av max.

Mina huvudmotståndare denna dag var Joakim Bydinger, Lasse Ericsson och Philip Ståhlgren, glädjande nog var min klubbkamrat Kristian Jansson totalt 5:a och vinnare i H40 klassen, grattis. Den evigt unga och så sent som förra helgens SM- guldmedaljören Bydinger blev total 2:a och vann förstås H50 klassen, 3,5 minut bakom mig. Övriga i klubben körde också bra, en gedigen klubbinsats tycker jag, skoj. Fint litet härligt arrangemang och en bra bana, dock ett litet klent prisbord och jag med min vinnande termos (som jag faktiskt inte tidigare inte hade) som jag fick var det klart bästa finaste priset. Har en del att lära Nybrorullen där. Dock lottades det ut ett par skate rullskidor ut som sponsrades av Huselius skidsport, fint det, jobbar ju där. Noterbart är att H60 hade sju deltagare till start medan sex kom i mål, så många gubbar var de inte ens i SM förra helgen. Kredd till dessa herrar och även Göran Pettersson som är 75 + och fortsätter fortfarande att kunna vinna H70, som idag. En annan är ju glad om man blir så gammal. Hade en snitthastighet på 25 km/h på mina Elpex 2:or, bra att hålla den farten ensam på den lätt kuperade banan som det tillslut togs 218 höjdmeter. Vann ifjor också och då på en snitthastighet på 24 km/h och då var banan två kilometer kortare.

Man ska alltid vara glad om man vinner. Foto: Oskar Henriksson

Man ska alltid vara glad om man vinner. Foto: Oskar Henriksson

Efter lämnat Oskar, åkte jag vidare till Lund och körde ett styrkepass, mage och ben. Hittade han där Gustaf i ett hörn, så vi körde lite övningar tillsammans. Gustaf är väl den personen denna veckan som kört mest slut på mig och idag var det inget undantag, benen skakade fint efteråt när jag joggade hem de knappa fem minuterna det tar till och från gymmet. I gymmet körde jag bålträning och sen ben. Först tåhävningar med 40 kg vikt, sen djupa knäböj, 4×10 med 50 kg vikt. Marklyft sedan 3×10, första setet 50 kg, de sista två 70 kg. Avslutade med utfallssteg med okänt antal kg, för jag var redan så trött så jag glömde bort vikterna, men även där 3×10.

Bilder 

Foto: Oskar Henriksson

Foto: Oskar Henriksson

Skånska gänget från klubben, Bengt blev 3:a i H50 och Maria 2:a i D21. Fotografen själv blev en fin fin 5:a i H21. Foto:Oskar Henriksson

Skånska gänget från klubben, Bengt blev 3:a i H50 och Maria 2:a i D21. Fotografen själv blev en fin fin 5:a i H21. Foto:Oskar Henriksson

Oskar inför spurten. Jag sa åt honom att dra förbi och spurta, och det gjorde han. Han börja lära sig den där första senioren. Åkte förövrigt med telefonen i vätskebältet och hade planer på att ta en selfie vid min målgång, skulle kanske blivit ett fint målfoto. Men lät bli, kanske man inte få göra ens, jag behöver ju alla poäng i cupen.

Oskar inför spurten. Jag sa åt honom att dra förbi och spurta, och det gjorde han. Han börja lära sig den där första senioren. Åkte förövrigt med telefonen i vätskebältet och hade planer på att ta en selfie vid min målgång, skulle kanske blivit ett fint målfoto. Men lät bli, kanske man inte få göra ens, jag behöver ju alla poäng i cupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *