Vann Hara terräng 2018

På väg mot mål som segrare av Hara terrängen 2018. Foto: Therese Hansson

Lyckades ta hem segern i den längre klassen när 2018 års upplaga av Hara terräng avgjordes på en fin men tuff bana där det blev en del  i myrterräng. Var bra motstånd men kunde springa kontrollerat hela vägen och ökade på slutet för att klara sub 4 min/h i snitt och dagens genomförande var ganska likt ”Kenyansk distans” och bra genomförande samt kvitto till tisdagens kraftprov då Peak Performance Vertikal K ska genomföras genomlidas.

Resultat

Blev en kort uppvärmning på 10 minuter men hann ändå med löpskolning och ett längre drag tröskel innan starten drog igång kl: 13 på eftermiddagen. Lägg då till att jag jobbade på golfbanan på morgonen och hann sova två timmar efter det. Åtta kilometer skulle springas och det var ett litet men varierat startfält och vi var ett gäng som höll ihop på platten längs vattnet innan banans enda egentliga stigning tog sin början. Jag hade fram till dess surrat lite med John Lagerskog om vilka lopp vi härnäst skulle springa, var alltså beskedligt tempo första 800 meterna innan jag tänkte öka i uppförsbacken och skulle se vad som skulle hända. Det som skedde var att jag fick lucka bak och fortsatte sedan springa i ett jämt tempo kring tröskel genom de två tuffa passager där första var ojämnt gräsunderlag blandat med en torrbelags myr och andra passagen var betydligt tuffare med högt gräs och svårt att se underlaget vilket var lite riskabelt, innan det slutade med en riktigt tuff myrterräng innan man kom på den gräsbelagda motionsslingan och sen vidare neråt mot mål. Såg att sub 4 min/km i snittempo var möjlig så låg på i slutet av loppet för klara detta vilket jag lyckades, var egentligen bara sista kilometern man låg på rött så det var ett stabilt lopp rakt igenom och jag valde att var lite återhållsam för att kunna ge allt på tisdag istället och att inte skada sig.

Siffror från loppet:

 • Tid: 32:07 min
 • Distans: 8,13 km
 • Snittpuls: 171 (88 %)
 • Maxpuls: 182 (94 %)
 • Höjdmeter: 60 m
 • Utrustning: Salomon S-lab Sense 6 SG

Kilometertider, parantes antalet höjdmeter.

 1. 3:55 min (11 m)
 2. 3:57 min (28 m)
 3. 4:05 min (-2 m)
 4. 3:56 min (5 m)
 5. 4:42 min (-3 m)
 6. 4:07 min (6 m)
 7. 3:37 min (-18 m)
 8. 3:21 min (-24 m)

Nöjd att jag lyckades springa så stabilt och bra som jag lyckades, har en förmåga och en mental inställning att prestera när jag behöver just nu då jag mer eller mindre är en arbetsnarkoman och har sovit några timmar här och där de senaste tre dygnen på olika tider på dygnet, ändå var jag oförskämd pigg idag även om jag var seg i början men som sagt stabil genomförande och lite extra försiktigt på myren för att inte vricka några fötter, hade varit tragiskt om det hände idag. Jag hade kunnat springa fortarare men får vara klart nöjd att jag kunde distansera så pass mycket till 2:an David Sundström och 3:an John Lagerskog som är riktigt duktiga atleter.

Annars ett mysigt litet evenemang arrangerat av byborna och banan var väldig bra snitslad samt stort varierat prisbord. Jag vann ost från Oviken.

Starten.

Man uppmanade göra segertecken när man kom i mål, så jag gjorde det.

Topptrion, fv David Sundström Trångsviken IF, jag Andrarums IF och John Lagerskog Sportsgym SC.

2 tankar kring ”Vann Hara terräng 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *