Ullådalen

Upp på fjället, dock lite svårt att hinna med att komma med på bild. Tio sekunder hade jag på mig att ställa in sig i ledet innan självutlösaren lekte paparazzi. På den tiden han jag förutom att sätta på självutlösaren, även sätta på stavarna, åka ner en bit, vända och sen låtsas att åka. Det hade inte ens Usain Bolt hunnit med på tio sekunder.

Åkte tidigt iväg till Åre idag eller närmare bestämt Ullådalen, för att få lite fin fjällåkning innan jag åker ner till Skåne senare i veckan. Hade hoppas på att det var hårt nog att åka på skaren, men det var lite väl mjukt för att detta skulle gå. Tur då att det var nypistat, dock väldig mjuka spår vilket gjorde detta pass ganska jobbigt. Helt okej väder var det, ingen vind men man fick både se solen och smaka på lite regn. Var inte så värst många som åkte idag, de allra flesta var turåkare men också till min förvåning så såg jag några alpina skidåkare åka i spåren. De hade väl hamnat vilse. Fint att åka i Ullådalen, långa fina backar, fast på slutet var det ganska sönder plogat faktiskt. Funderade om det var Greve Bergengren hade varit där och plogat sönder, men såg honom inte så han är väl oskyldig. Eller?

Data från dagens fjälltur:

  • Tid: 2:56:13 h
  • Distans: 36,27 km
  • Snittfart: 12,4 km/h
  • Snittpuls: 130 (67 %)
  • Maxpuls: 151 (78 %)
  • Höjdmeter: 950 m

På kvällen var jag iväg på en debatt mellan kommunens olika partier. Som nyvald distriktsordförande i CUF Jämtland Härjedalen så är det viktigt man ha koll på vad som händer i regionen. Tre timmar långt var det, lite längre än vad det brukar vara i TV.

Mycket snö på sina ställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *