Tv- reportage och pajasregler

Bakom kulisserna!

Har varit en fullspäckat dag för min del idag. Började med att staka tidigt på morgonen tillsammans med Zebastian. På slutet av passet kom SVT på besök och intervjuade samt filmade oss. Kommer ett reportage så småningom innan vi åker på VM. Gick väl bra men frös som bara den. Hade en snittpuls på 97 (51 %) under hela passet (effektiv tid) så hade stora problem att hålla värmen när man stod stil. Skakadde i hela kroppen. Väl hemma tog jag en lång dusch, var röd som en tomat efteråt. Passet varade i två timmar och tio minuter och kom på det 28,55 kilometer. Nästan 600 höjdmeter blev det också. Kroppen kändes annars kanon!

Efter lunch styrde jag bilen sydöstlig riktning och hamnade i Söderhamn där SM- veckan började idag. Hade tänkt åka en sväng på morgondagens 3,75 kilometer bana som vi ska åka fyra varv. Tyvärr var spåren stängda så jag åkte vidare till stan och deltog på lagledarmötet.

Jag har aldrig varit på ett lagledarmöte som denna idag. Var väldigt hetsigt angående att de har beslutat med väldigt kort varsel att ha s.k. teknikfriazoner. Detta innebär att på vissa delar av  banan får man inte staka. 95 % av lagledarmötet snackades om detta, ingen av parterna verka gilla idén och det skapar bara irritation. Sen att beslutet kom så sent som igår rörde upp känslorna. Många oklarheter blev det och ingen verka vara glad oavsett beslut. Trist att ett SM ska vara ett s.k. försök till dessa vansinnesdåd för skidsporten. Få hade hunnit avanmälan sig innan det var försent och många redan anmälda kommer säkerligen inte komma till start imorgon. Trist då det var över 130 herrar anmälda innan detta kom upp på agendan. Djupt beklaget att man håller på sänka skidåkningen och dess utveckling, gick väl sådär med att försöka förbjuda skejttekniken på 80- talet.

FIS som har beslutat detta spektakel har ju en medelålder högre än ett ålderdomshem, de är lika snedvridna som USAs nya president Donald Trump och han vill man inte ha så mycket gemensamt med direkt.

Jag kommer imorgon att köra på fäste då jag anser vara lite för dålig på att saxa på blanka skidor, vilket man annars skulle vara tvungen att göra ändå, då det finns stakfriazoner. Jag lär starta strax innan kl 12 imorgon och det sänds på SVT. Hoppas på mer än 97 i puls i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *