Testat skidor

Man ska väl vara glad efter ett skidtest. Imorgon kommer SVT och gör ett reportage om oss inför VM, lär inte få ha dessa kläder/reklam/utrustning så man få väl bjuda på en sådan fin bild idag istället.

Har testad skidor idag som jag tänkte använda under SM denna veckan. Tre olika par hade jag vallat upp, ett par stakskidor och två med fästvalla. Samtliga skidor nyslipade. Fästvallan som jag använde idag var Swix Nero, en ny supervalla sägs det. Den fungerade okej efter omständigheterna, jag la ett väldigt tunt lager på mina relativt hårda klisterskidor. Man kan inte slavar med tekniken då. Med på testet hade jag min bror Johan, vi väger lika och gjorde mest olika typer av glidtester. Skidorna gick som jag hade förväntat mig, har bra koll på vad jag ha i min skidpark. Passade även på att prova att saxa med mina stakskidor, jag kan ge mig fan på att de tänker ha stakfria- zoner på SM, hoppas inte men tror säkert att detta kommer att ske.

Efter skidtestarna byte vi till skejtutrustning men jag valde att köra utan stavar, så bara benskejt för min del i 45 minuter. Blev en kuperad runda och jag jagade min bror i lugnt tempo. Han har verkligen taget ett stort steg i skidåkningen, speciellt utför. Visserligen riktigt fina förhållanden men det är ändå på världscupsbanor vi åkte på denna fina eftermiddag/kväll.

Lite siffror från passet utan stavar:

  • Tid: 44:29 min
  • Distans: 11,39 km
  • Snitthastighet: 15,36 km/h
  • Snittpuls: 125 (64 %)
  • Maxpuls: 154 (79 %)
  • Höjdmeter: 375 m

Förutom kvällsaktiviteten så var jag även ute på förmiddagen en sväng med Zebastian och Gunnar. Blev lite intervaller och för min del kändes kroppen fortsatt väldig pigg och , hoppas den fortsätter kännas så under SM med.

Imorgon far jag till Söderhamn och SM- veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *