Tunneln och Tossebergaklätten

Den där backen (Tossebergsklätten) var en brant satan och blek har man blivit nu när man har fått pälsat på sig vinterkläderna. Dock sommar i Torsby och en aning hopp att bli lite brun innan det blir vinter på riktigt. Foto: Markus Femling.

Den där backen (Tossebergsklätten) var en brant satan och blek har man blivit nu när man har fått pälsat på sig vinterkläderna uppe i norr. Dock sommar i Torsby och en aning hopp att bli lite brun innan det blir vinter på riktigt. Foto: Markus Femling.

Dagens aktiviteter skedde i tunneln och den brutala populära backen, Tossebergaklättern. Men först blev det lite styrka på morgonen innan passet i tunneln. Anledningen var att tunneln inte öppnar förrän kl:9, annars är jag lite skeptiskt till styrka det första man gör på morgonen. Blir liksom seg i musklerna och vill allra helst träna styrka på kvällen men det är inte alltid lätt att få till logistiken. Kändes annars bra när man väl kom in i tunneln, stakning två timmar stod på programmet. Sista timmen lite längre impulser på cirka 20 sekunder i backe, då började armarna bli lite möra. Säkert en kombination med styrketräningen tidigare. Blev väl omkring tre mil i tunneln på den tiden, glömde pulsbandet (räknas träningen då?) men den låg nog mellan 120-125 i snitt, högre på slutet med alla impulser. Hade viktväst på fem kilo på mig.

Eftermiddagen spenderades utomhus och Tossebergaklätten i sommarvärmen. Har aldrig åkt där förut men det är en populär backe för skidåkare att åka i. Kanske Sveriges bästa backe som är så brant. 1,85 kilometer lång och 180 höjdmeter. Hyfsad snittlutning. Dessa tog mellan 11:30- 11:55 minuter.

Fick skjust ner varje gång av Marcus Femling, som är bror till landslagsskidskytten Peppe Femling. Man borde kanske tycka man skulle åka fem vändor (femling, ni fattar!) men det blev bara fyra gånger, vilket i sig inte är så illa. Gick inte att åka hela vägen upp, då det var en bom över vägen men vi åkte mellan de två bommar som finns på vägen. Låg i A2- puls i så gott som hela tiden, varken mer eller mindre. En zon jag sällan åker i då min A2- zon är ganska liten, mer bestämt 156 (81 %) till 166 (86 %). Men där emellan låg jag idag. Kroppen kändes bra men jag är inte direkt duktig på den där växel två som man måste åka i den backen, framförallt om man åker Marwe 6:or som idag. Åkte idag med mina backracestavar för skate, de är 157,5 centimeter långa och jag är 179 centimeter lång. Framförallt lättare att åka 3:ans växel med lite kortare stavar än sina normala skatestavar som annars är 160 centimeter långa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *