Tröskelintervaller med DSA

image

Ligger i solen och grubblar varför det gick åt helvete på dagens intervallpass

Det blev ett misärpass på dagens Intervallpass med DSA för min del. Vi skulle åka 70 min tröskel  med impulser vart sjunde minut. Nästan alla killar åkte på Marwe 6:or, likaså jag på mina Eaglestommar. Vi åkte på cykelvägen mot Borlänge och tillbaka. Fick nästan släppa direkt och benen kändes inget vidare, men låg på tröskeln i alla fall. Fick det inte riktigt fungera, blev allt sämre och redan efter 20 min var energin och viljan slut, trots påhejad av A- landslagsmannen Simon Andersson som var ute på en distansrunda. Det hjälpte tyvärr inte och han kunde nästan hänga med mig. Svängde in mot Vallmora och vände efter 39 min, det var sagt att vi skulle vända efter 40 min. Men så dålig man var idag, så vände jag tidigare. Dum som man var vände jag igen när jag mötte de främsta. Vet inte vad jag tänkte och inte lättare blev det att man åkte på Eaglestommarna på den dåliga asfalten, Marwe fungera klart mycket bättre. Väl på cykelbanan igen såg jag ingen framför och gav mer eller mindre upp igen. Som straff så fortsatte jag att köra till toppen av gamla Berget. Tog totalt 82 minuter, varav sista timmen var mer eller mindre i A1.

Att jag fortsatte och inte avbröt passet, beror dels av två anledningar. Dels behöver jag ett sådant pass för kommande tävlingar i höst, lutar åt att det blir 4-5 tävlingar på skate, plus fredagens sprint. Dels att se hur kroppen reagera ( vilket var katastrof idag) med vätska m.m. Hade med mig lite H24 prolong i sportdrycken idag. Ingen tillstymmelse för kramp, trots värmen och intensiteten. Det tar jag med mig. Självklart är jag sliten med, både mentalt men framförallt fysisk. Har känningar/ värk i insidan lår (adapterna), som belastar mycket i skate och i löpning.

Är inte så orolig för att passet gick väldigt dåligt idag. Senast jag väggade under ett intervallpass så var jag hur bra- och fräsch igen med en vilodag emellan. Hoppas på något liknande, då jag har en välbehövlig vilodag imorgon. Det är så här ibland, det går upp och ner.

Är ju inte hemlig med min träning, vilket många andra är, så här kommer mitt pinsamma bisarra data från intervallpasset.

Distans: 30,46 km

Snittfart: 22,1 km/h

Snittpuls: 156 (80 %)

Har alltså nästan A1 i snitt ( min A1= 67-80 %), min tröskel ligger på 87-90 % av max, säger lite hur mitt pass blev. Snittfarten få ändå anses som bra trots alla missöden, åkte ändå ca: 100 meter uppför än nerför och ca: 25 min på dålig asfalt. Aja, vila nu och blir det ett lugnare pass på MTB med trevligt sällskap.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *