Trögt i nysnön

Har ingen kört förre dig i nysnö så ser ekipaget ut som följande, tungt att ta sig fram minst sagt.

Så kom vändningen tydligen och gav en del nederbörd av snö efter en hel vecka med solsken. Det gick av förklarliga skäl inte lika lätt som de senaste dagarna men kroppen kändes helt okej när jag stakade bitvis helt ospårat i flack terräng i närmare två timmar med en snittfart på 12,6 km/h och en snittpuls på 127 (65 %), lugnt och långsamt med andra ord.

På eftermiddagen var jag med på Team Nordic Trail i Östersund, en träningsgrupp som springer med fokus på traillöpning. Dagens upplägg var korta intervaller på 60, 40 och 20 sekunder med en minuts vila och fem set totalt. Eftersom jag inte sprungit så mycket fart alls i vinter så höll jag igen en aning men det kändes i benmusklerna kan jag lovar efteråt och än mer imorgon då träningsvärken slår till. Jag lyckades hur som helst skrämma upp pulsen till 177 (91 %) som mest idag, så hjärtat hann jobba en hel del ändå tydligen. Annars bjöd detta träningspass återigen på solsken med några plusgrader men blev snabbt minus då solen gick ner när jag löpte hem från passet.

Imorgon väntar en välbehövlig vila efter mycket träning på senaste tiden.

Att det finns grymma OTG snöskärm från Bliz är jag glad över då jag kan ha mina slipande glasögon under, en fin och bra kombination för min del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *