Test av skidor till SM

Idag har jag efter två nätter med dålig med sömn lyckas sova till kl 10:30 och fick över 11 timmars sömn den gångna natten. Far sen iväg på eftermiddagen till Ånnaboda skidstadion där jag testade en massa skidor till skiathlonen imorgon. Enligt väderprognosen imorgon ser det ut att bli +2 och regn, kan lika bra blir blötsnö och ruggskidorna. Hur som helst blir det otroligt svårt att valla. Swix valla mina skidor återigen och det brukar ju blir bra, ser ut att bli klister täckt med burk. Testade 6 par idag, 5 klassiska- och 1 skatepar. Klisterskidorna fungerade bäst av de klassiska paren. Banan är annars väldigt tuff men rolig, en lång, en medellång och en kort branta backar finns det på 3,75 km slingan som gäller imorgon. Även en längre slakmota finns och också två partier med långa stakpartier/växel 5 partier. Två snabba utförsbackar finns och en av dem är en gammal slalombacke och där kom jag nästan upp i 70 km/h, trots jag små plogade och sen kom det en 180 graders kurva, blir spännande imorgon. Kroppen kändes ganska okej, men har fortsatt problem med växel två i skate. Annars funkade kombipjäxan kanon, både att åka klassiskt och skate.

Huvudbry.......

Huvudbry…….

Fin vy.

Fin vy.

Stannade kvar och gick på lagledarmötet där det gicks igenom hur det ska funka imorgon. Var mycket diskussion om hur banmarkeringen skulle vara och synas. Det slutade med att Gunde Svahn satte punkt med den diskussionen och sa ”Tur att Sundby är inte med”. Klockrent!. 🙂 Fick också reda på från Ludvig Remb att Rullskid- SM går på 2:or i sommar, blir spännande men först vinter SM. Start 12:20 och det sänds i SVT.

Det nya omklädningsrummet i Ånnaboda som jag fick äran att inviga och jag sa till funktionären som släppte in mig att om jag inte kommer först i mål imorgon kommer jag i alla fall vara först att använda omklädningsrummet.. :)

Det nya omklädningsrummet i Ånnaboda som jag fick äran att inviga och jag sa till funktionären som släppte in mig att om jag inte kommer först i mål imorgon kommer jag i alla fall vara först att använda omklädningsrummet.. 🙂

bild 4 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *