Stafettsuccé för Ski Team Skåne

Jag förre Ulricehamn på slutet av andre av tre varv 

Idag gjort Ski Team Skåne sin andra stafett i SM- sammanhang på längdskidor och vi gjorde det riktigt bra. Jag åkte första sträckan för laget, där Johan åkte andra och Mats avslutade för oss.

Resultat

Jag valde att vara lite på säkra sidan och tappade lite väl i början av loppet, dels att jag var snäll att släppa fram Fredrik Andersson som även var sträckvinnaren på första sträckan. Hade en liten lucka fram i första uppförsbacken men tuggade på bra på varv ett av tre. Jag kom ikapp Borås andra lag som var Viktor Axelsson och åkte med honom ut på varv två men tappade cirka fem sekunder utför på Viktor så har lite att lära där även om det var väldigt tekniskt. Kom ikapp Viktor igen och även Ulricehamns lag där Erik Lieback körde. Lite lokal Götalands duell kan man säga men hängde med lugnt utför till Smirnovbacken innan jag gick upp och körde och det var bara Erik som hängde med ut på varv tre där han nästan släppte omgående och jag hade en lucka efter sista krävande och ordentliga utförskörningen. Körde på bra men var riktigt trött i sista backen och tog egentligen inte mer på de framförvarande men kunde distansera till lagen bakom och hade tillslut tre lag bakom när jag växlade till Johan men tappade mycket tid på sista varvet och var 4:24 minuter efter sträckvinnaren. 

De övriga gjorde en gedigen insats och vi hade tillslut två lag bakom så det för vi vara nöjda med. Hade även idag svårt att ta så mycket som jag ville, vilket resulterade i låg puls i de kalla graderna som det var idag. 

  • Tid: 31:09 min
  • Distans: 9,70km
  • Snittfart: 167 (87 %)
  • Snittpuls: 167 (87 %)
  • Maxpuls: 177 (91 %)
  • Höjdmeter: 406 m
Jag och Borås Viktor Axelsson i slutet av första varvet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *