Sprint i Torsby imorgon

Är nu på plats i Torsby där sprinten i Intersports cup går av stapeln imorgon. Resan hit var lika dryg som vanligt, dimmigt och jävligt tills jag kom till Karlstad, då sken solen. Det är som man säger att solen alltid skiner i Karlstad, åtminstone varje gång jag passera Värmlands största stad. En liten mindre stad eller snarare samhälle är Torsby och där sken solen också och det var riktigt varmt idag. Enligt termometern på bilen så var det 12 grader. Senast jag tävlade i Torsby var när jag åkte Hovfjällsracet förra året i maj, ett backrace på rullskidor. Då var det 2 grader och snö på toppen av backen när man rullade på sina tävlingshjul. Det var sådär kul. Idag som sagt tio grader varmare och man hade mindre kläder på sig än då, fast nu åkte man längdskidor. Vad knasigt det kan vara. Dagens outfit bestod endast av en underställströja från Swix och tävlingsbyxorna, inga handskar eller pannband/mössa behövdes idag och det är nog första gången jag varken använder hanskar eller pannband när jag åker längd. Har t.o.m. sätt bilder på att åkare som har åkt JSM tidigare i veckansom endast har tävlat i nummerväst.

Dagens pass inledes väldigt segt i det tunga föret. Var stel och hade huvudvärk från bilresan som tog 7,5 timmar. Åkte på morgondagens sprintbana som är en riktigt bra sprintbana, en lång och en kort stigning som båda avslutas med en kortare brant som man få saxa i. Kan kanske bli lite incidenter men är man bara först så slipper man strul. Avlutade passet med att åka med Måns Sunesson, trevligt med sällskap. Trist annars man är själv här uppe, det var meningen att coach Håkan skulle vara med men det blev lite ändrade planer. Men har fått hjälp med att få bra boende, vilket jag är tacksam över. Jag bor på Valbersängen precis vid tävlingsbanorna, så det kan inte bli bättre. Annars bokar jag oftast mina reser själv och oftast är jag för sent ute och få allt som oftast boende som ligger långt ifrån tävlingsarenan.

Fick lite liv i kroppen efter de 80 minuterna jag var ute och klättrade 500 höjdmeter. Körde lite impulser som kändes helt okej. Hade sådär fäste så gjorde som de allra flesta och gick uppför, hade ändå en snitthastighet på 14,2 km/h. Ni ska veta att det inte är någon Vasaloppsterräng här direkt. När jag var ute och snurrade runt så var det samtidigt lagledarmöte. Har kikat på PDF: en från den nu så det verka inte vara några konstigheter imorgon.Det mest glädjande var att Hovfjällsracen (rullskidor) ska gå 21-22 maj, det ser jag fram emot och de ska tydligen ingår i den Svenska cupen med. Men först lite sprint imorgon, inte min paradgren direkt men för att utvecklas behöver man träna/tävla på det man är dålig på.

Morgonens startlista

Igår kom jag upp i hela 100 följare på mitt Instagram (@johannesskanskskidakare), det är inte så många direkt men det går på rätt håll. Jag har många fler läsare på den här bloggen, vilket är riktigt roligt.

Blev ingen bild från dagens fina pass, då mobilen strejkade, vilket den gör allt för ofta, nästan lika ofta som Kommunalmedlemmar strejkar ju. Foto: Håkan Huselius

Delar av sprintbanan. Blev ingen bild från dagens fina pass, då mobilen strejkade, vilket den gör allt för ofta, nästan lika ofta som Kommunalmedlemmar strejkar ju. Foto: Håkan Huselius

 

2 tankar kring ”Sprint i Torsby imorgon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *