Sportfredag

Bild från förra året av Integra Sprint Race, då jag fick oförtjänt TV- tid då jag blev upphunnen av vinnaren Vinje Vegard. Loppet i sig var är ju en backsprint på 1500 meter, troligtvis mitt sämsta backrace någonsin men samtidigt min bästa sprint om man kollar på hur långt efter jag var rent procentuellt. Kan man ens räkna så?  Foto: Johan Trygg/längd.se

En redig dag i sportens anda har det blivit idag. Har själv nästan lyckas med en fin struken hand till träning idag och sen har det varit mycket övrig sport idag som man var tvungen att följa. Det började med att åka lite skejt med Zebastian på morgonen, en långtur med en del blåst idag ute på landsbygden. 56 kilometer blev det på Marwe 6:orna på 3:12 timmar.

Efter lunch så åkte jag och hämtade lite lokala varor på Glada lådan i stan. Så nu har jag renskav, älgfärs och jämtländskt haloumi hemma, fint det. Fick ett presentkort av kommunen efter vinterns framgångar som jag idag använde, få passa på att tacka skattebetalarna men det var det nog värt. Väl hemma sen så blev det lite sporttittande, blev ridsport och cykel (Vueltan d.v.s. Spanien runt och EM i Göteborg).

Var ganska trött i benen efter förmiddagspasset, hör ju inte till vanligheten att skejta över tre timmar direkt. Var lite tveksam till eftermiddagspasset, men det blev tillslut banintervaller. Alternativen var skidgångsintervaller eller vila, men efter onsdagens pass ville jag inte springa så mycket nerför men var osäker hur mycket banintervaller skulle slita med. Ett svårt beslut, men beslutade mig tillslut att nöja mig med fem stycken 1000 meters intervaller och göra dom bra och försöka göra negativa splits d.v.s. springa fortare och fortare efter varje intervall utan att löpsteget skulle bli lidande. Tyckte jag lyckades med min plan väldig väl.

Siffror från intervallerna:

  1. Tid: 3:16,9 min – Snittpuls: 165 (86 %) – Maxpuls: 174 (90 %)
  2. Tid: 3:15,2 min – Snittpuls: 166 (87 %) – Maxpuls: 177 (92 %)
  3. Tid: 3:13,8 min – Snittpuls: 168 (88 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
  4. Tid: 3:13,3 min – Snittpuls: 170 (89 %) – Maxpuls: 181 (94 %)
  5. Tid: 3:13,2 min – Snittpuls: 170 (89 %) – Maxpuls: 181 (94 %)

Som man kan se hade jag inte så värst mycket högre snittpuls än onsdagens pass, trots det var tröskel då och idag hårdare. Det beror dels på att jag är ganska trög att få upp pulsen och dagens intervaller varade ju inte så värst länge per gång. Dock kändes det klart jobbigare än onsdagens tröskelpass och maxpulsen var ju klart högre än då. Jag försökte hålla igen lite på första intervallen, så jag kunde få en bra chans att kunna springa snabbare och snabbare. Tyckte även löpsteget höll ganska hyggligt, var egentligen bara sista intervallen som var lite krampaktigt. Nöjd över intervallerna, snitt på 3:14 minuter. Hade tidigare i år 3:19 minuter i snitt och förra året hade jag 3:12 minuter i snitt en gång så man har tydligen varit bättre. Är långt ifrån någon av de bättre skidåkarna när det kommer till banlöpning men det finns även de som är sämre än mig på det. Spelar å andra sidan mindre roll då det är på vintern man ska åka fort.

Väl hemma igen så blev det fortsatt mycket sporttittande, cykel, friidrott och förstås rullskidorna i Trollhättan. Imorgon är det dags för världens största rullskidlopp, Alliansloppet. Avslutningsvis få jag säga att det är roligt att Östersund FK lyckas så bra i fotbollseuropa, bra för regionen och för svensk fotboll. Ska bli spännande att få se spanjorerna (Bilbao) komma hit i vinter och spela en match.

Facebook påminde mig att det var fyra år sedan jag åkte Alliansloppet, gick väl lika dåligt då som det alltid har gjort i det loppet.

Såg inte matchen igår men ser arenan från min lägenhet.

Sprang så många gånger förr på Hofvallen. Det var faktiskt en annan kille till som sprang intervaller där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *