Skejtintervaller och lugn stakning med sällskap

Dagens sällskap, Andreas Viker IK Stern.

Blev ett bra intervallpass denna kyliga morgon och med bra menar jag att jag orkade köra på hela tiden trots jag blev trött, denna upplevelse har jag inte märkt av många gånger det senaste halvåret. Vi körde sex intervaller till antalet och dessa var följande från: Intervall 1 och 4, Stadion till Björnberget via delar av Skidskytteslingan, 44 höjdmeter och 1,05 kilometer. Intervall 1 och 5, Snölagret till Björnberget, 70 höjdmeter och 0,87 kilometer. Intervall 3 och 6, Botten på 3:an till Utegym, 38 höjdmeter och 1,38 kilometer. Nästan samtliga intervaller gick uppför mest hela tiden och väldigt lite gick nerför eller var platt för den delen. Vila ungefär tre minuter och längre vila efter hälften.

  1. Tid: 3:34 min – Snittfart: 17,8 km/h – Snittpuls: 169 (87 %) – Maxpuls: 175 (90 %)
  2. Tid: 3:34 min – Snittfart: 14,6 km/h – Snittpuls: 173 (89 %) – Maxpuls: 178 (92 %)
  3. Tid: 4:14 min – Snittfart: 19,5 km/h – Snittpuls: 173 (89 %) – Maxpuls: 178 ( 92 %)
  4. Tid: 3:40 min – Snittfart: 17,4 km/h – Snittpuls: 171 (88 %) – Maxpuls: 177 (91 %)
  5. Tid: 3:45 min – Snittfart: 14,0 km/h – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 176 (91 %)
  6. Tid: 4:12 min – Snittfart: 19,7 km/h – Snittpuls: 171 (88 %) – Maxpuls: 175 (90 %)

Sprängde mig lite som vanligt i början i första setet och därför orkade jag inte på samma sätt de två första intervallerna i andra setet men vände på skutan och körde lite snabbare den sista intervallen i andra setet. Vet inte riktigt varför det blev så men med sparring idag så var jag väl optimistiskt och jagad i början möjligen. Däremot var jag pigg och återhämtade mig bra tycker jag och jag hade lätt att få upp pulsen direkt även om inte maxpulsen var så speciellt hög under intervallerna, jag tror vilodagen igår gjorde sitt med. För att vara så tidigt på morgonen och så korta intervaller var det för mig en positiv överraskning att snittpulsen var så hög som den faktiskt var, åtminstone för att vara mig.

Efter lite vila och en del OS- tittande med varierande framgång för dagens svenskar så var det dags igen att åka lite med Andreas, denna gång stakning i lugnt tempo. Två timmar blev det för min del på de lite mer flackare partierna man kan välja att åka på. Trevligt att ha sällskap och få sparring idag.

Avslutningsvis så vill jag ha hjälp med att fylla i en enkät som jag och en annan behöver få svar på för vi ska kunna fortsätta med vårt arbete i kursen Marknadsföring-  en introduktion. Länk till enkäten finns här. Hade varit till stor hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *