Skånskt stafettlag till SM

Det lyckliga skånska laget som slutade näst sist förra året, från vänster Adam Ekstedt, Oskar Henriksson och jag. Foto: Fia Jobs

Kan meddela att det återigen bli ett skånskt stafettlag i SM som går om en månad, riktigt skoj det och detta kommer göra gotlänningarna skraja må tro?. Vi som ska åka är Adam Ekstedt, Johan Pålsson och jag, tekniken är skejt och det är nog första gången ett skånskt lag ställer upp i den tekniken i en stafett- någonsin. Att vi överhuvudtaget kan få ihop ett lag är inte det enklaste direkt, för det första måste man ha en FIS- kod för att kunna tävla, sen behöver man hitta skåningar som ens äger skejtutrustning men det har vi alla tre och ingen av oss bor kvar i Skåne längre utan lever i exil därifrån. Stafett är stafett som man säger men vi ska nog vara glada om vi inte toppar resultatlistan om man vänder den, man måste ändå vara realistiskt. Men man vet ju aldrig som bekant, hand upp om någon som trodde på svensk medalj efter fem skytten när damernas skidskyttestafett avgjordes idag, tror ingen trodde på dem just där och då men som sagt, stafett är stafett.

Annars finns det konstsnöspår just nu i Stadsparken i Lund, fantastiskt att dessa möjligheter finns på en plats där det bor väldig mycket människor. Läste en artikel i Skånska Dagbladet om lite hur det är där just nu, den är väl värd att läsas. Förra året åkte Oskar Henriksson i vårt Ski Team Skåne lag när i deltog i SM- stafetten i Söderhamn och beskrev med orden om skidspåren i Stadsparken en dag på följande sätt: ”I spåren idag: ekorre, ankor, hundar, tant med barnvagn, tant med cykel, tant med gubbe och Pehr- Eric”, ett redan legendariskt citat.

På tal om OS så gick det inte så bra för hockeyherrana i denna turnering, gick för all del inte så bra för damerna heller men läste en rolig (och positiv?) kommentar som följande var – ”Var inte ledsna, vi får åtminstone sovmorgon på söndag”, finalen går tidigt på söndag morgon (04:10), det tyckte jag var roligt sagt. 

Dagens träning då, den började tidigt även denna dag och när klockan var 6:27 lokaltid i Sverige så var det inte bara Henrik Kristoffersson som körde ur utan man var nästan själv på väg att köra ur från vägen, då man blev helt upp i varv efter ytterligare ett OS- guld. Bra start på dagen kan man säga, blev sen ett pass med Zebastian innan jag på eftermiddagen sprang till och från gymmet.

 

 

 

Avslutningsvis bjuder jag på en rolig summering av OS hittills- på skånska.

2 tankar kring ”Skånskt stafettlag till SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *