Skejtintervaller ikväll, SM på måndag

Bild från skejtpasset i Skåne i lördags.

Efter 14 timmars jobb idag mer eller mindre non- stop så gav jag mig i väg till rullskidbanan för att beta av ett intervallpass på Marwe 7:or. Inte optimalt direkt men fungerade helt okej ändå. Jag glömde pulsbandet hemma men min supersambo cyklade och lämnade det till mig, hon tog sen bilen medan jag åkte rullskidor hem. Med facit i hand så hade det nog gått snabbare att åka hem först och ta pulsbandet och det där eländet till pulsband fungerade inte idag heller, visar konstant 90-95 % av max oavsett intensitet, har byt batteri nu så hoppas det fungera till nästa gång. 

Jag körde först ett tröskeldrag runt 3:an på 7:14, så ungefär 15 sekunder snabbare än de senaste gångerna, möjligen något för snabbt men ändå. Snittfart 24,4 km/h. Sen körde jag ett varv runt 1,7:an, drygt fyra minuter vilket var någon sekund sämre än sist, blev duktigt stum där. Snittfart 24,6 km/h. Stum blev jag även på följande två intervaller, ett varv runt Björnberget (800 meter) och sen ett drygt halvt varv till, detta tog 1:59 respektive 1:18 minuter, där jag hade 25,2 km/h och 21,3 km/h. avslutade sedan med 2×30 sekunder på platten nere vid stadion innan jag rullade hem. Sammanfattningsvis så blev jag trött och körde på överfart än vad jag egentligen skulle gjort på tävling men bra träning och nu är det inte långt kvar till SM. 

På tal om SM så är det hela 55 killar anmälda men endast 14 tjejer. Vi har lika i prispengar och liknande förutsättningar men det är bedrövligt att inte fler tjejer är med i SM och passa på att representera sin klubb och visa upp sig, det är nästan fler svenska tjejer som är topp 20 i världscupen som nu är anmälda till SM i Malmö nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *