Skate utan stavar + stakning

Enda stället på rullskidbanan i Östersund som är platt.......och tråkigaste också för den delen.

Enda stället på rullskidbanan i Östersund som är platt…….och tråkigaste också för den delen. Bilden är från en varm och solig dag, idag var det gråmulet och omkring tio grader.

Tjanixen gott folk.

Har denna söndag mäktat med två rullskidpass, ett med och ett utan stavar. Började med att köra skate på Marwe 6:or utan stavar. Var ute i 2:40 timmar och kom på det nästan 40 kilometer. Plockade 422 höjdmeter och hade en snittpuls på 123 (64 %).

Körde sedan på eftermiddagen ett rullskidpass med stavar och endast stakning på rullskidbanan här i Östersund. Branta partier ibland kan jag lova. Körde på Elpex 3:or och kom nästan 27 kilometer på de två timmarna som stakades. 577 fina höjdmeter togs och snittpulsen landade på 115 (60 %).

Två bra pass, stakning två timmar har man gjort förrut men skate och då på Marwe 6:or och så långt, var något nytt. Har kört en hel del utan stavar på tävlingshjul, men sällan så långt. Känslan var jobbig och svår i början men blev allt bättre och hittade tajmingen allt bättre in i passet samt att pulsen sjönk en aning p.g.a jag åkte bättre och mer energisnålt. Kändes i de flesta musklerna under midjan kan jag lova. Har nog aldrig åkt så mycket på 2:ans växel som idag. Detta är min klart sämsta växel, men tränar man inte på sina svagheter blir du inte heller bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *