Skate + styrka

Nöjd efter passet, bar överkropp så man kan få lite färg på den bleka magen!

Nöjd efter passet, bar överkropp så man kan få lite färg på den bleka magen!

Hoppade över morgonpasset idag. Skulle kört styrka men det gjorde jag istället efter skatepasset, som jag körde på eftermiddagen efter kommit hem från jobbet. Att jag återigen hoppade över ett planerat träningspass är av den enkla anledningen att jag annars inte skulle få tillräckligt med sömn. I min värld är sömn och kosten viktigare än själva träningen. Får man inte sömn och kosten, kan man inte prestera på träningar och på tävlingar. Alla tre måste klaffa för att få ut maximalt på träningar och tävlingar. Därför blev det återigen ett kombipass idag, inte det första i vistelsen här i Falun.

Körde ut på mina Marwe 6:or på ett fin distansrunda. Rundan idag blev till Aspeboda till cykelvägen längs väg 293 och körde mot Borlänge där innan jag vände vid en by som heter Smedsbo. Sen cykelvägen hela vägen tillbaka till Falun och avslutade med 2 km uppför (typ som vanligt). Kände mig glad idag att ge sig ut att träna och framförallt att åka skate, har inte blivit så många sådana pass på senaste tiden. Tyckte att åkningen gick fint idag, kunde åka avslappnat och stort men kunde ändå hålla bra tempo. La även till 5 st 10/20 intervaller efter en timmes åkning. Lite bökigt att köra igenom Falun men det gick bra ändå. Mötte en sån där slingrig jävel som kallas orm, det var en snok idag som jag fick runda, det var det mest dramatiska som hände idag.

Brukar normalt åka på tävlingshjul när jag åker skate men all kupering här i Falun trakten gör att det känns mer säkert och dessutom ska jag tävla (troligtvis Marwe) på söndag, då det är jaktstart i DSA Summer Tour. En tävling där det är sprint imorgon på förmiddagen och löpning 8 km terräng imorgon. Är dock osäker om jag ställer upp i löpningen, få se hur det känns imorgon. Det känns bra just nu! Har inte åkt Marwe 6:or på sommaren förut men tror nog min snittfart på närmare 20,7 km/h är ganska hyfsad på de 451 höjdmeters som togs idag. Under vinterhalvåret snittade jag mellan 18-19 km/h, men tror nog mitt pass idag motsvara närmare 21,5 – 22 km/h om jag skulle åkt hemma i Skåne (Österlen), om det inte blåser förstås. Låg på 68 % i snitt vilket är låga A1, kändes bra, ska bli kul att tävla i helgen. Styrkan sen efter skatepasset, körde jag ben och mage och mest fokus på teknik och kroppskontroll, det behöver jag.

Fakta från skatepasset:

träcka:
39,77 km
Hastighet:
20,64 km/h
Tempo:
02:54 min/km
Maxpuls:
159 slag/min
Snittpuls:
132 slag/min
Kaloriförbrukning:
1097 kcal
Intensitet:
13
Träningseffekt (TE):
2,5
Höjdmeter Upp:
451 m
Dagens utrustning!

Dagens utrustning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *