Skate och gym

Har fått massiv kritik angående underifrån bilder, så jag har börjat ta selfies mer uppifrån. Det går sådär!

Har fått massiv kritik angående underifrån bilder, så jag har börjat ta selfies mer uppifrån. Det går sådär!

Var något konstigt när man gav sig ut på dagens första pass, vilket blev skate på Marwe 6:or. Kom sen på att det nästan var torrt och knappt någon vind, det var ju inte igår direkt. Alltså det var inget fel på kroppen min, den fungerade utmärkt och jag kände mig klart piggare idag än igår. Åkte rundan Lund – S.Sandby- runt Sandby mosse – S.Sandby – Ö.Odarslöv – Lund. Ungefär hälften åktes på landsvägar och hälften på cykelvägar. Var en del grus på cykelvägarna så det var lite svårt att åka där, men bra att öva balansen om inget annat. Landsvägarna var fina att åka på idag och den lugna vinden gjorde det möjligt att åka bra utan att man behövde vara orolig att trilla omkull. Tänker alltid på tekniken när jag tränar, men när det inte blåser så mycket är det lättare att fokusera på tekniken. Kände att jag kunde åka stort och avslappnat men hade lite problem med tajmingen med stavpendlingen. Jag synkar typ inte stavpendlingen så bra tillsammans med benen. Bra att det finns förbättringspotential.

 • Tid: 1:44:44 h
 • Distans: 33,47 km
 • Snitthastighet: 19,17km/h
 • Snittpuls: 138 (71 %)
 • Maxpuls: 151 (78 %)
 • Höjdmeter: 134

Jobbade sen fem timmar idag, känns lagom om man ska träna som jag gör. Dock blir det mindre träning framöver, det är så att det ska tävlas allt mer de närmaste tre månaderna. Börjar redan till helgen, då jag ska försöka köra Axa Ski Marathon i Falun. Dagens andra pass blev inomhus på Actic Olympen i Lund. Började med fem minuter SkiErg, hade en annorlunda display än vanligt som visade watt. Jag höll 200 watt (2:00 min/500 m) på de fem minuterna jag drog och 62 m/s i snitt. Vet inte riktigt vad det betyder men det kändes som en lugn fin uppvärmning. Sedan blev det den alltid lika hemska Auklandstyrka, 55 sekunder aktivt, fem sekunder vila, totalt 25 minuter. Sedan körde jag dessa härligheter:

 • Knäböj, 2×5 70 kg, 2×2 80 kg
 • Axelpress, 4×5 45 kg
 • Bänkpress, 3×60 kg
 • Tricepsdrag i maskin, 4×4 59 kg
 • Chins, 3×6

Som vanligt var man inte jättepig att ge sig in bland alla andra gymråtter och alltid lika trist att träna själv, men å andra sidan kan man träna som man vill då. Lätt att glo runt på andra när de träna och idag var det inget undantag. Såg ett gäng från fotbollsklubben BW90 som tränade och jag var nära att gå fram till dem och fråga om man kunde muta dem för att träna i min regi. Jag lät bli tur nog, men ni som kan er fotboll fattar varför dem möjligen var mutbara. Såg även en kille som stod och drog i en SkiErg, han hade typ en frekvens på 15 drag per minut, han ska nog inte köra ovallat i vinter. Detta styrkepass var troligtvis årets sista, börja känna först nu att jag har blivit starkare än i början av hösten, då jag började att träna styrketräning ordentligt. Vill fortfarande kunna öka med cirka 20 % mer än vad jag klara av nu. Jag vill bli starkare men inte muskulösare.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *