Skandinavisk cup imorgon!

På plast i Falun eller närmare bestämt Vassbo, någon mil utanför Falun. Där bor jag på ett vandrahem minst två nätter, beror ju lite om jag få åka skiathlon eller inte på söndag. Kom upp lagom till den officiella träningen idag som inleddes kl 14. Använde tiden väl med att både åka banan och köra glidtester. Hade med mig tre par skateskidor, två av mina egna och ett par som jag fick låna av Håkan. Imorgon få jag återigen hjälp med vallningen av Swix, vilket jag som kör enmannalag känns väldigt bra då inte jag har massa ledare och vallare med mig. Dock ska Adam från klubben vara med imorgon, så vi blir dock två skåningar på start. 🙂

Eftersom det milda vädret har ställt till det även för kommande VM- arrangörerna här i Falun så blir banorna lite kortare än planerat. Tror banorna vi ska åka på imorgon är samma slingor som ska användas till skiathlondistanserna under VM. Hur som helst är banorna riktigt tuffa. Det är tuffa stigningar, antingen snabba utför eller små kluriga kurvor som ska tas i farten. Skönt att köra banorna, trots jag är lite små rädd utför så åkte jag på ren glädje att bara vara på plats här i Falun och känna på atmosfären. Dock har inte startlistan i skrivande stund kommit ut imorgon.

Träffade även Axel Bergsten och Daniel Nordebo och snackade lite mellan all testning av skidor. Daniel vann ju Tranemoloppet och var givetvis nöjd över det. Kom också fram till att jag låg dryga 3 min efter Daniel tills jag snöpligt glömde bort sista varvet. Vi hade koll på varandra eftersom vi möttes så mycket under loppet, kommer blir ungefär detsamma imorgon. Vi kör en blå- och rödbana imorgon där den ena banan är lite längre än den andra och totalt blir det nog närmare 16 km än 15 km. Den ena banan är mer eller mindre rakt upp första hälften och sen nerför sista hälften, medan den andra banan är lite mer knixig och är en stor del av sprintbanan.

Skandinavisk-Cup-Fre2

bild

Solnedgång och +5 grader på lugnet skidstadion i Falun

 

Igår hade jag slappdag (vilodag från träning) och tog det bara lugnt med Anton som jag har fått bo hos i två dagar. Anton och jag bodde tillsammans våra tre sista terminer under gymnasietiden, så bo tillsammans kan vi. Vi började dagen med att titta på Tour de ski, herrarnas 10 km klassisk stod på programmet. Sen spelade vi bowling och tävlingsjävlun kom fram hos mig som alltid annars, hata verkligen att förlora. Passade även på att träna den mentala biten och verkligen fokusera på varje omgång och inte bry om förgående misslyckanden. Fungerade bra och vann tillslut klart. Skulle nog slagit personligt rekord i tredje serien, om det inte var att tiden tog slut. Hade 143 poäng efter 9 omgångar, nöjd!

Anton visar hur det går till. :)

Anton visar hur det går till. 🙂

bild 2

 

Efteråt lagade vi mat och sen stack vi iväg och tittade på hockey, där Mariestad mötte Arboga. Fick se en fartfyll hockey trots det var en division 1 match. 6-5 slutade till BOIS (Mariestad) som de kallas. Fick se 13 mål………så man fick valuta för pengarna.

Div 1 hockey.

Div 1 hockey.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *