Seger Trick or Treat Run 2021

Starten, killen med klänningen och jag (kon) kämpade om segern. Högst oklart om det blir en resultatlista. Foto: Fru Andersson 

Anmälde mig rent spontant till Trick or Treat Run igår, mest för det är kul med att springa lopp och att det händer något i stan. Som man hör i namnet så var det med Halloweentema och jag var utklädd till ko. Det var den dräkten jag fick på min Svensexa och kul att den kom till användning igen. Inte så läskig kanske. Är egentligen inte ett fan av Halloween och tycker det mest är onödigt men evenemanget hade några fina syften som att all överskott gick till Hej Främling. Bra initiativ och bra arrangerat av Lyckolabbet. 

Jag kan knappast påstår att det var en av mina seriösaste tävlingar men man vill alltid vinna när man väl stå på startlinjen. Dock så är jag inte 20 längre så det hade väl varit bra om jag sprang mer än runt två kvarter i väldig lugnt tempo som uppvärmning. Detta märktes tydlig i början av loppet.

Direkt efter starten på Stortorget så tog man i princip alla fallmeter på loppet. Man sprang ner till Badhusparken och sen vidare längs vattnet mot Lugnvik. Började trevande och hade ingen bra känsla men efter en halvkilometer så var jag med i tät åtminstone efter sprungit om några. Sen väntades ett mörkt parti där man plaskade igenom många vattenpölar. Vände sedan tillbaka mot stan och sprang på asfalt tillbaka till Stortorget. Med ungefär en kilometer kvar så gick jag om och det var första gången det började kännas lite bättre i kroppen. Var liksom att kroppen hade vaknat till liv. Fick med mig en kille som hade klänning upp mot Stortorget. Den andre killen var tveksamt utklädd så kändes bra att det var killen med klänningen som hängde med. Trots jag kände att pulsen var hög och jag slitet på en del så tyckte jag kroppen svarade bra när jag tryckte på och fick lucka uppför. Sen skulle man springa en runda runt torget och första hindrat var att springa över halmbalar (eller om det var höbalar, var svårt att se i mörkret) och sen upp en bit innan man vek ner och sen hade upploppet kvar. Var många som råkade stå vägen då det var mycket folk på torget men lyckades ta mig helskinnad i mål i alla fall. Kul med mycket folk ändå, sådana här evenemang behövs. 

Som snabbaste löpare fick jag en fin goodiebag med massa godheter som lakrits, presentkort med mera. Jag hade inget pulsband på (fungerar ju knappt ändå) då det var lite svårt att få på när väl dräkten var på. Men övriga siffror enligt klockan var:

  • Tid: 11:20
  • Distans: 3:24 km
  • Snittempo: 3:30 min
  • Höjdmeter: 16 m 
Prisutdelning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *