4:a Frösö Park Night Trail

Anmälde mig rent spontant till kvällens lopp Frösö Park Night Trail och det var förmodligen sista löploppet för i år, men premär med pannlampa. Känslan i kroppen samt resultatet var knappast någon höjdare idag, kändes lite som tanken var tom hel enkelt.

Resultat

Efter lite uppvärmning så såg jag att 1:an, 3:an och 7:an i årets upplaga av terräng- DM var med och förstod det skulle bli tufft. Jag blev själv 4:a då. Jag tappade direkt i starten då det var utför en längre bit, Martin Nilsson och Anders Södergren seglade i väg ganska omgående. Jag hade själv lite häng efter Erik Melin Söderström men han seglade ifrån trots jag kände att jag borde hänga på någorlunda. Har slagit honom alla gånger hittills i år och när Södergren är med så blir jag typ alltid 4:a. Som idag alltså.

Efter tre kilometer lite drygt så började slingan runt Bynäset, rötter till förbannelse men första och sista kilometern typ är flacka och går på lättare underlag. Har sprungit två gånger tidigare i tröskelfart runt där, idag sprang jag en dryg minut långsammaste än min snabbaste tid men idag blött och mörkt, då torrt och ljust. Tyckte jag sprang på helt okej men föll en gång och slog i höften ganska illa i en snäv kurva. Jag tänkte köpa en ny pannlamapa i veckan men gjorde det inte. Den jag använde idag har jag haft länge men vet inte vad den heter. Den är helt okej men att springa i  skogen på hala rötter så dög den inte så bra. 

Efter fallet så fick jag även problem att med pannlampan, att den inte satt som den skulle. Jag valde att springa i mössa för då satt den bättre, var trots allt ganska varmt så det blev lite svettigt. Slutet av Bynäsrundan så såg jag Melins lampa en bit fram och närmade mig en aning men hade inte riktigt tryck i benen även om jag tyckte jag borde ha det. Sen kom vi in på gemensam bana som klassen som sprang den korta klassen. Sprang om några men även lite fel på ett ställe men på en kort sträcka så tappade inget. Sprang sen för långt (hade som sagt problem med pannlampan) och fick vända, där tappade jag nog närmare halvminuten. Även om det var mycket uppför på slutet så var det för långt upp till 3:e platsen och var 6:30 minuter efter vinnaren. 

Inget vidare insats av mig idag, visst kunde jag haft bättre lampa men känslan i kroppen var inte bra. Att jag sprang igår tror jag inte påverkade alls, bruka kunna springa bättre dagen efter många gånger. Skolvalet var däremot bra, sprang i Salomon Speedcross och hade bra grepp. Däremot tyckte jag det var kul att springa i mörker och kul evenemang. Har inget bra flyt att springa på Frösön, Tjurruset 2019 gick skit och sprang en delsträcka samma år tror jag från som gick till och från Frösö Park som jag inte heller sprang så bra på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *