Satans Skierg

Den där Skiergen har hånskrattat åt mig ikväll. Var svag så jag lyckades inte dra sönder någon idag, som jag gjorde sist. Dagens plan var att köra 8x 500 meter med två minuter vila. Körde varannan intervall med skiergteknik och varannan med riktigt teknik. Skillnaden till stor del är att dra med mer armarna i skiergtekniken. Egentligen ska du åka med magen när du stakar. Varierade även motståndet och körde på 6:an, 8:an och 10:an. Märkte faktiskt ingen skillnad och tyckte skiergen var allmänt konstigt som mest lät och skakade. Möjligtvis en bortförklaring om varför det gick dåligt idag, men trött blev man trots allt. Dock tog det några intervaller innan pulsen kom upp. Maxpuls på 95 % på sista intervallen, då var man lagom fikasugen. Med skiergteknik låg jag mellan 1:46-1:49 och med riktigt stakteknik låg jag på måttliga 1:51-1:55. Körde också en maxning på 100 meter, landade på 19 sekunder. Du vinner inget Vasalopp på en Skierg direkt.

Totalt tog passet 50 minuter, körde också 10 minuter underhållsstyrka. Detta blev dagens enda pass. Hade tänkt att åka ett rullskidpass på morgonen men var så trött så jag lät bli. Somnar man med mobilen i handen, så var man bra trött när man gick och la sig igår kväll Tur att man hade hunnit ställa alarmet, annars hade man säkert sovit ännu. Blir några dagar med mindre träning nu, så det gjorde inget att det inte blev någon träning i morse. Har blivit bättre på att lyssna på kroppen och avstår i regel pass om det inte känns bra.

Åker hem till min hembygd under helgen, ska bli skönt. Såg nyss programmet Absulot Svenskt som stor del handlade om Tomelilla. Kan väl säga att det är sig likt nu som det var när jag var ung.

Där står de och gråter!

Så ser en skierg ut, dock ingen av dessa som jag använde idag. Bild från förra skiergpasset, där jag drog sönder två stycken. Detta lyckades jag inte upprepa idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *