Rullar vidare

image

Man rullar vidare här uppe i Östersund, likaså timmarna, har inte blivit enorma mängder än men det kommer. Blev visserligen nästan fyra timmar träning bara idag, det blev skate och cykling. Fortsatt inte några sommartemperaturer direkt, sex grader idag på morgonen när man drog igång dagens första pass. Lite varmare på eftermiddagen då det var 13 grader och sol. Cyklade då och mötte då en rullskidåkare som åkte utan tröja. Man vet var ribban är satt här uppe i norr, är väl bara att ta efter. Själv så var jag lycklig då jag packade in långkalsongerna in i garderoben igen idag.

Morgonpasset blev distans på Marwe 6:or, slöåkte men lite intensivare ibland. 25 kilometer på knappt 90 minuter blev det. På eftermiddagen cyklade jag på min egen landsvägscykel, en Fokus Max Izalco. Märktes på slutet att man var ute i tre timmar igår med, annars bra känsla. Är ju mer kuperad här än i Skåne generellt förstås men backarna är ganska snarlika som att cykla på Romeleåsen faktiskt. Lite längre men inte lika fullt branta stigningar här som på Romelåsen, även om det finns en hel del brantare backar också här uppe förstås.

Cykelrundan började med att cykla runt Frösönberget. Närmare nio minuter och 3,5 kilometers stigning började man med innan det gick nerför med några serpentinvägar. Sen fortsatte jag mot Rödön – Dvärsätt – Dille – Ås och sen samma väg tillbaka Frösön men istället för att köra runt Frösönberget åkte jag rakt igenom Frösön centrum i något för hög tillåten hastighet, lätt att bli så ibland. Denna runda gav inte bara sega och trötta ben utan också sju mil på 2:15 timmar. Detta gav en snittfart på 31 km/h och klättrades 645 höjdmeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *