Cykling och premiär på Östersunds rullskidbana

Lär bli en hel del pass på denna station.

Lär bli en hel del pass på denna station.

Började denna dagen med att gräva djupt in i gardeorben för att hitta mina långkalsonger, det var nämligen höst och sju grader på förmiddagen. Blev ungefär tre timmar cykling totalt, merparten av den tiden hade jag snöklädda fjäll i bakgrunden. Fint det. Cyklade inte på min cykel idag, vilket gjorde att jag finns fick ont i så gott som hela kroppen. Värst var det för röven, var som att få en stock rakt in där. Nu har jag inte fått det men känslan var nog detsamma. Lite fel inställningar för att passa min kropp. Dessutom så hade en eker gått sönder så det var lite vingligt att cykla i den nordvästra friska kalla vinden.

Eftermiddagen kördes ett A1- pass på Östersund skidstadion, det finns nämligen en rullskidbana där. Premiär där för min del. Det gillas, dessutom låg temperaturen på tvåsiffrigt, knappt men ändå i alla fall. Det blev fem varv på 5 km slingan och 483 höjdmeter. Detta tog 1:21 timmar vilket gav en snitthastighet på 18,7 km/h och en snittpuls på 139 (72 %). Körde på Swenor 4:or och hade riktigt bra känsla. Att jag kan hålla hög fart på mina lugna distanspass på 4:or beror till stor del att jag är kanske den som åker mest på det rullskidmotståndet i landet och kanske i världen. Man blir ju bra i det man tränar på, en väldigt enkel ekvation. Nu är det som jag har varit inne på förr, att det spelar absolut ingen roll hur fort du åker på dina distanspass. Det är ju på tävlingar det räknas.

Var förvånansvärt få rullskidåkare som snurrade runt på den fina rullskidbanan. Den förste jag såg och åkte om hade precis som jag Huselius Skidsport klisterlappar. Troligtvis jag som monterat dennes skidor, ironiskt nog har jag själv inte monterat mina egna. Detta beror på att jag inte jobbade där då jag skaffade mina Swenor Fibreglass. En bra skida förövrigt, hade dock önskat att Carbonfibre av samma märke hade haft 4:or på sina hjul. Något norrlänningarna här uppe kan och bör lära sig av oss från de södra delarna av landet är att inte åka i gamla skitiga vinterpjäxor utan i moderna sommarpjäxor som jag från Alpina. Och tillslut, sluta åka rullskidor med toklånga stavar med snötruga på. Vi lever för helvete på 2016 och då ska det vara lag på att åka med rullskidholk på sina stavar. Det kommer ett inlägg inom kort om vad jag tycker om att åka med långa stavar.

Avslutade denna dag med att träffa lite norrländsk folk och umgicks och åt gott, tack för det, är vad en ensam skåning behövde och behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *