Öppet spår i Ulricehamn

image

Man kanske inte är vacker men glad är man!

Idag har jag varit i Ulricehamn och åkt skidor, mer bestämt Lassalyckan. Höghöjdsträning för en skåning. Eftersom det var Vasaloppets Öppet spår, så ville inte jag var sämre utan åkte själv ett Öppet spår, fast i Ulricehamn. Startavgift på 60 kr tycker jag är lagom, som det kostar i spåravgift, jag hade kunnat betala mer än så för att åka runt i som det alltid är bra spår. Dessutom så körde jag lite tjuvskate på dagens andra pass, då jag åkte skate. Skönt att sära på benen lite. 17 varv blev det på konstsnöslingan, börja kunna den nu.

Första passet på förmiddagen blev ett vanligt lugnt distanspass. Förhållandet i spåren var likt som det var i Tranemo igår, åkte dessutom på samma skidor med klister Swix KX45 som fäste. Någon minusgrad i början sen blev det några plusgrader, men hade ändå bra fäste. Som sagt väldigt likt som igår. Känslan var bra även idag, kunde ligga på i en bra jämn puls i A1 under hela passet. Kom till Vasslan (klubbens kontroll efter cirka 55 kilometer i Vasaloppet) innan jag var färdig med pass ett. På tal om Vasaloppet så söker min bror startplats till nästa helgs lopp, hör bara av er om ni ska sälja eller vet någon som ska sälja.

På eftermiddagen lagade jag mat, sov lite och såg lite på vinterstudion. Följde även mina klubbkamrater som många åkte bra i Öppet spår. Sen gav jag mig iväg till Lassarlyckan igen. Började med att testa lite glid på klassiska skidor. Sen körde jag två timmar skate i ett vanligt lugnt distanstempo. Åkte lite på svart/vita slingan men det var för lite natursnö där så jag höll mig till konstsnöslingan. Var fem veckor sedan sist jag åkte skate och det var vingligt i början. Blev allt bättre och spåren blev allt hårdare och snabbare på slutet, sista varvet upplevde jag som det piggaste av samtliga idag, då hade jag nästan åkt nio mil. Det hade tydligen varit något barnlopp så det fanns inte skatebädd överallt så det fick bli lite stakning ibland och lite åkning på skicross banan. Tyvärr fick jag skav återigen på vänster foten av mina skatepjäxor, detta trots jag redan hade satt på skavsårsplåster. Få ta tag i pjäxproblematiken till nästa säsong. Någonstans på kroppen ska man väl ha ont om man åker ett Vasalopp.

Var riktigt gött att åka skidor idag, fint väder och sol. Man får typ all energi från solen och glädjen att åka skidor idag gör att det inte är några problem att genomföra så mycket (och långt) träning. Men jag använde sportdryck idag på båda passen. Blev Vitargos Electrolyte på förmiddagspasset och Vitargos Proffessional på kvällspasset. Brukar mest köra på Herbalife Prolong annars. Jag brukar kunna variera lite och till Vasaloppet blir det Vitargo som gäller av praktiska (langning) själ. Imorgon blir det sällskap och hårdkörning i Borås.

Siffror från dagens pass:

Förmiddagpasset ( klassiskt)

 • Tid: 3:14:22 h
 • Distans: 55,53 km
 • Snittfart: 17,1 km/h
 • Snittpuls: 142 (73 %)
 • Maxpuls: 164 (85 %)
 • Höjdmeter: 983 m

Kvällspasset (skate)

 • Tid: 2:00:02 h
 • Distans: 37,81 km
 • Snittfart: 18,9 km/h
 • Snittpuls: 138 (71 %)
 • Maxpuls: 162 (84 %)
 • Höjdmeter: 623 m

Blev totalt 1600 höjdmeter, 5 timmar 15 minuters träning, plus tio minuter skidtester. Total distansen blev nästan 95 kilometer, fint det på en söndag.

image

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *